Вулицями рідного міста

П'ятниця, 21 квітня 2017 12:19

«Вулицями рідного міста» - саме під такою символічною назвою відбувся нещодавно вернісаж в художньо-меморіальному музеї О.О.Осмьоркіна. Наталія Кухаренко, яка є магістранткою художньо-графічного відділення мистецького факультету Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка, презентувала персональну виставку живописних та графічних творів.

Молода художниця народилася в нашому місті, з успіхом закінчила дитячу художню школу ім. О.О.Осмьоркіна. Є активною учасницею різноманітних художніх студентських виставок, що влаштовуються як в університеті, так і в музеях, бібліотеках. Спробувала себе і в ролі організатора цікавої виставки «Пейзаж в нетрадиційних техніках», що експонувалася в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Д.І.Чижевського. Займається Наталя і науковою роботою, неодноразово виступала з доповідями про творчість художників-земляків та архітекторів на «Мистецтвознавчих читаннях», які щорічно проводяться в художньо-меморіальному музеї О.О.Осмьоркіна.

Виставка «Вулицями рідного міста» - перша персоналія Наталії Кухаренко, тому й готувалася вона до неї дуже відповідально, в повній мірі проявивши не лише художні, а й дизайнерські здібності та навики. Афіша виставки, запрошення та тематичний буклет є авторськими розробками талановитої мисткині.

«Ідея персональної виставки в художньо-меморіальному музеї Олександра Осмьоркіна, який постійно підтримує молодих художників, народилася після створення комплекту листівок, що було дипломним проектом Наталії Кухаренко. Вони представляють історичну архітектуру через декоративні деталі різних стилів. Цей проект є частиною даної експозиції. Роботи вирізняються одухотвореним і романтичним сприйняттям живого міського середовища, уважним поглядом автора на його мінливість, рух, перехідні стани», - зазначає в буклеті виставки кандидат мистецтвознавства, доцент кафедри образотворчого мистецтва та дизайну університету Олена Кириченко.

З презентацією виставки Наталію Кухаренко прийшли привітати не лише викладачі університету – науковий керівник Олена Кириченко та завідувач кафедри образотворчого мистецтва та дизайну художньо-графічного відділення мистецького факультету Тетяна Стрітьєвич, а й начальник управління регіонального розвитку, містобудування та архітектури облдержадміністрації Вікторія Кулікова і звичайно батьки та численні друзі-студенти.

У виставочній експозиції представлено понад двадцять доробків мисткині, написаних в техніці олійного живопису та акварелі, які відтворюють архітектурне обличчя історичного центру нашого міста, окрасою якого є неповторні будівлі, споруджені за проектами єлисаветградських зодчих Я.В.Паученка, О.Л.Лішневського та інших містобудівничих на межі 19 і 20 століть, більшість з яких нині є пам’ятками архітектури. Тож, завітайте до музею і познайомтеся з виставкою, сповненою любові до рідного міста і осяяною світлими думками, які спонукають до повноцінного буття з відкритим серцем.

 

Чернова Віта, директор

художньо-меморіального

музею О.О.Осмьоркіна

Усі новини