Всеукраїнський день добрих справ цього року відзначатимуть 30 листопада

Четвер, 30 вересня 2021 15:53

День добрих справ в Україні цьогоріч відзначатимуть 30 листопада.  Що це за свято і як до нього долучитися — читайте далі.

Всеукраїнський день добрих справ, у світі більш відомий як Щедрий вівторок (#GivingTuesday), відзначають у більш ніж 150 країнах світу  з 2012 року , а в Україні -  з 2018 року.

Благодійний рух #GivingTuesday був створений з простою ідеєю: спонукати людей робити добрі справи.

Восьмий рік поспіль #ЩедрийВівторок збирає мільйони в грошовому еквіваленті та мільярди в негрошовому — завдяки часу, зусиллям, ресурсам, зв’язкам тощо, які люди присвячують благодійності. Перша акція допомогла неприбутковим організаціям зібрати близько 10 мільйонів доларів, а у 2019 році завдяки #GivingTuesday вдалося зібрати більше мільярда доларів по всьому світу.

Зазвичай, думаючи про благодійність, ми маємо на увазі гроші. Це важливий ресурс, але далеко не єдиний спосіб долучитися. Допомагати можна часом, талантом, знаннями, зв’язками, ідеями, розповсюдженням інформації тощо.

Стати учасником найдобрішого дня року можна, долучившись до ініціативи на офіційному вебсайті Щедрого вівторка https://givingtuesday.org.ua/choose/

Усі новини