Восьма сесія міської ради Кропивницького не змогла розпочати свою роботу: депутати розійшлися у поглядах на формування порядку денного

Вівторок, 21 лютого 2017 14:19

Секретар міської ради Кропивницького Андрій Табалов оголосив перерву у роботі восьмої сесії міськради, яка фактично так і не змогла розпочати свою роботу сьогодні, 21 лютого.

Проект порядку денного сьогоднішнього засідання, який пройшов процедуру розгляду у всіх депутатських комісіях і який був своєчасно оприлюднений на офіційному сайті міської ради, головуючий вносив на голосування двічі і обидва рази не знаходилося 22-ох голосів для його затвердження.

Натомість депутати від фракції “Батьківщина”, “Свобода”, “Самопоміч” та РПЛ пропонували власний альтернативний проект порядку денного, який складався із чотирьох, на їхню думку найважливіших на сьогодні для громади питань. Це розгляд депутатських запитів, надання одноразової матеріальної допомоги мешканцям міста, внесення змін до ставок єдиного податку та відміна рішення виконкому щодо погодження тарифів на проїзд у громадському транспорті Кропивницького.

У той же час секретар міської ради Андрій Табалов, голова постійної депутатської комісії з питань регламенту Максим Линченко та начальник юридичного управління міськради Марина Смаглюк наголошували на необхідності дотримання норм чинного законодавства України і Регламенту роботи міської ради , відповідно якого проект порядку денного формує і вносить на розгляд депутатського корпусу виключно головуючий на сесії - міський голова, або секретар міської ради, а такого юридичного терміну, як "альтернативний порядок денний", не існує.

Андрій Табалов також відзначив, що усі питання, запропоновані депутатами у альтернативному проекті порядку денного, вже є і у внесеному законним чином.

- Там відсутній лише проект про відміну рішення виконкому, яким підвищено тарифи на проїзд у Кропивницькому, - звернув увагу секретар міської ради. – А крім того, у запропонованому сьогодні порядку денному є надзвичайно важливе питання про виділення коштів на придбання великогабаритних автобусів для забезпечення пасажирських перевезень у віддалені мікрорайони. І підписи щодо їх закупівлі збирають сьогодні ті, хто чомусь не має бажання розглядати це питання на сесії.

Впродовж трьох годин депутати міської ради так і не змогли об’єднати свої зусилля для початку розгляду важливих для громади питань. Тож секретарю міської ради довелося оголосити велику перерву. Про дату і час початку другого засідання восьмої сесії буде оголошено додатково.

Усі новини