Вміст радону – 222 у повітрі закладів освіти і охорони здоров’я Кропивницького буде під контролем

Вівторок, 14 листопада 2017 16:54

Сьогодні, 14 листопада, у міській раді Кропивницького відбулися навчання для спеціалістів закладів освіти та охорони здоров’я щодо порядку встановлення у приміщеннях радонометрів та зняття їх по закінченню вимірювань.

Навчання організували та провели управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради спільно з управлінням з питань цивільного захисту обласної державної адміністрації та радіологічною лабораторією Державної установи ”Кіровоградський обласний лабораторний центр МОЗ України”.

Під час навчання його учасників ознайомили із Комплексною програмою захисту населення Кіровоградської області від впливу іонізуючого випромінювання на 2014 - 2018 роки, затвердженою рішенням Кіровоградської обласної ради від 21 березня 2014 року № 615 та методами вимірювання середньорічної еквівалентної рівноважної об'ємної активності (ЕРОА) радону-222 в повітрі приміщень.

Після проведення навчання та інструктажу представники освітніх та лікувальних закладів отримали пасивні трекові радонові накопичувачі. Виміри середньорічної еквівалентної рівноважної об'ємної активності радону-222 будуть виконуватися із 15 листопада по 19 грудня в 38 закладах освіти та двох закладах охорони здоров’я Кропивницького.

Усі новини