Вільну від домашнього насильства Україну збудують громади

Четвер, 25 листопада 2021 17:19

Днями, в рамках проєкту UNFPA «Міста і громади, вільні від домашнього насильства» відвідала Київ делегація представників органів місцевого самоврядування. До навчально-ознайомчих заходів долучився і заступник Кропивницького міського голови Сергій Колодяжний.

Учасники проєкту ознайомилися з досвідом столиці у сфері розбудови місцевої системи протидії домашньому насильству. Програма заходів включала, зокрема,  ознайомлення з роботою кризової кімнати для постраждалих від домашнього насильства осіб. Партнерам проєкту презентували також роботу відповідних спеціалізованих служб, ознайомили їх з переліком послуг, які надаються постраждалим, алгоритмами  взаємодії з іншими задіяними  установами та організаціями.

Відбулися й обмін досвідом щодо подолання викликів у сфері протидії і запобігання домашньому насильству та плідна дискусія, участь в якій взяли представники уряду України та міжнародні партнери проєкту. Загальний висновок обговорення — вільну від домашнього насильства Україну збудують громади.

Проєкт «Міста і громади, вільні від домашнього насильства» реалізовує представництво Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA) в Україні за підтримки урядів Великої Британії та Канади.

Усі новини