Виконком міської ради у Кропивницькому погодив відкорегований проект Програми розвитку міського пасажирського транспорту та зв’язку

Вівторок, 14 березня 2017 18:09

Виконавчий комітет міської ради сьогодні, 14 березня, погодив у новій редакції проект рішення міської ради “Про затвердження Програми розвитку міського пасажирського транспорту та зв’язку у м. Кропивницькому на 2017 рік”.

Повторний розгляд галузевої програми ініціював міський голова Андрій Райкович. Він пояснив членам виконкому, що у деяких депутатів міської ради виникли сумніви щодо процедури прийняття цього рішення на минулому засіданні виконкому. Враховуючи надзвичайну важливість рішення для громади, очільник міста запропонував усунути будь-яку можливість різночитань та зриву голосування по програмі на завтрашньому засіданні міської ради.

За інформацією начальника управління розвитку транспорту та зв’язку міської ради Олександра Вергуна, Програмою передбачається впровадження конкурентних умов пасажирських перевезень у Кропивнипцькому, що має безпосередньо вплинути і на якість обслуговування. Для цього в рамках Програми буде закуплено двадцять сучасних великогабаритних автобусів, які обслуговуватимуть пасажирів у віддалених мікрорайонах, де не курсує електротранспорт. Вихід на лінії великих автобусів дозволить запустити у Кропивницькому такі маршрути, як №111 (Стара Балашівка - 101-ий мікрорайон), №104А (Критий ринок – Телецентр), № 116 (Арнаутове – Єгорова), №118 (Велика Балка - Вокзальна), № 103 (Кущівка –Кримська) та №274 (селище Нове).

Очікувана вартість придбання автобусів складає 65 мільйонів гривень, їх мають передбачити у міському бюджеті у квітні поточного року, за результатом коригування бюджетних надходжень після першого кварталу 2017 року.

- Динаміка надходжень до міського бюджету така, що у міської ради буде можливість направити потрібну суму для закупівлі необхідних громаді автобусів,- відзначив міський голова Андрій Райкович. – Але маємо робити все оперативно, врахувати всі проблемні деталі, з якими довелося зіткнутися минулого року під час закупки тролейбусів через систему “Прозорро”. Прийняття ж Програми дозволить раніше розпочати тендерні процедури.

Олександр Вергун також повідомив, що у планах міської влади закупівля ще двох тролейбусів у співфінансуванні з державним бюджетом. Місто передбачає для цього 800 тисяч гривень, а держава виділяє 2, 8 мільйонів гривень.

Остаточне рішення про долю Програми розвитку міського пасажирського транспорту та зв’язку у Кропивницькому має прийняти міська рада на своєму засіданні завтра, 15 березня.

Усі новини