Виконком Кропивницької міськради надав черговий транш грошової допомоги постраждалим від буревію

Субота, 19 грудня 2020 13:22

Новообраний склад виконавчого комітету Кропивницької міської ради провів своє чергове засідання у п’ятницю, 18 грудня. Першим своїм  рішенням виконком  надав черговий транш одноразової грошової допомоги мешканцям міста Кропивницького, які постраждали від стихійного лиха 17 жовтня 2020 року.

Цього разу матеріальну підтримку отримають 27 родин, чиї будинки отримали ушкодження від ураганного вітру, що пронісся над частиною Кропивницького у середині жовтня і які опинилися в складних життєвих обставинах.

 Розміри допомоги визначені тимчасовою робочою групою і складають 188, 144 тисячі гривень. Відділу бухгалтерського обліку Кропивницької міської ради перерахує кошти  на карткові рахунки постраждалих в банківських установах.

Одночасно, прийнятим рішенням передбачена відмова у наданні одноразової грошової допомоги 25 особам. Як повідомила начальник управління соціальної підтримки населення міської ради Юлія Вовк, усі відмови – аргументовані. Вісім осіб не надали документи, які підтверджують факт отримання права власності на будівлі. Дванадцять постраждалих вже отримали допомогу через благодійний фонд «Смайл». У трьох містян експерти не підтвердили шкоду, завдану житловим будинкам. Один заявник не надав повний комплект необхідних документів. Ще одна сім’я проживає у багатоповерхівці ОСББ «Лелеківське», на ремонт даху якого кошти були виділені окремим рішенням виконкому.

- Робота з надання матеріальної допомоги постраждалим від буревію кропивничанам була системною, - відзначив під час засідання виконкому міський голова Андрій Райкович. – Грошова підтримка надавалася в декілька етапів, для цього ми передбачили у бюджеті 4,8 мільйона гривень. Ці кошти були поетапно розподілені: родини отримали по 20% від суми завданої шкоди, визначеної спеціальною комісією, куди входили експерти з проектувальних організацій. На жаль повну компенсацію люди могли б отримати з державного бюджету і ми звернулися з розрахунками і відповідним листом до Кабінету Міністрів України, але, на жаль,   уряд  вирішив, що розмір шкоди у даному випадку незначний і підтримкою з держбюджету постраждалі не можуть скористатися.

За інформацією міського голови, одиноким і малозабезпеченим мешканцям житлові будинки ремонтувалися за кошти. зібрані на рахунку благодійного фонду «Смайл». Небайдужі громадяни перерахували туди близько 800 тисяч гривень, але цього недостатньо. Будівельникам, які виконували ремонтні роботи необхідно заплатити ще близько 360 тисяч гривень.

- Ми звернулися до соціально-відповідального бізнесу з проханням про допомогу і сподіваємося, що вирішимо цю проблему, - підкреслив Андрій Райкович. – А відмова в наданні грошової підтримки зовсім не означає, що люди не отримають матеріальну допомогу. Вони приведуть у відповідність документи, нададуть необхідні довідки і скористаються допомогою міської влади.

Усі новини