Вихованці дитячо-юнацького клубу “Старт” вирушили у сімейний туристичний похід

Понеділок, 14 травня 2018 17:16

12 травня заступник начальника управління молоді та спорту Катерина Черкасська та вихованці дитячо-юнацького клубу “Старт” разом з батьками, родичами та друзями організували сімейний туристичний похід, присвячений Міжнародному Дню сім’ї.

Маршрут, запропонований  педагогом-організатором дитячо-юнацького клубу Олегом Бочаровим, охопив відвідування музея-заповідника "Гайдамацька Січ", що розташований у селі Цибулеве, а також унікальної гідрологічної пам’ятки архітектури Знам’янського району – Берестуватого або Чорного озера.

Під час походу діти разом з батьками долали смугу перешкод, розпалювали багаття, а також доповнили свій туристичний досвід проходженням плавучих островів. Похід завершився приготуванням польової каші в казані.

За словами Олега Бочарова, сімейні туристичні походи – чудовий вид відпочинку і фізичного загартовування організму. Вони дозволяють відчути щастя подолання перешкод і боротьби з різноманітними труднощами, дарують зустрічі з цікавими людьми, пам’ятними місцями. Організовані туристичні походи розширюють горизонти знань не тільки дітей, а й старшого покоління, сповнюють радісними емоціями від спілкування з природою та одне з одним.

- Сімейний туризм - важлива складова загальнодержавної системи фізичної культури і спорту, патріотичного та духовного виховання молоді, чинник розвитку туристичної індустрії, - зазначила Катерина Черкасська.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13