Відкриття ІРЦ №2 у Кропивницькому - важливий крок у формуванні сучасної системи фахового супроводу дітей з особливими освітніми потребами

Понеділок, 3 грудня 2018 15:20

Сьогодні, 03 грудня, у Кропивницькому на базі загальноосвітньої школи № 29 презентували Інклюзивно-ресурсний центр №2. В урочистому відкритті закладу взяли участь міський голова Андрій Райкович та начальник управління освіти міської ради Лариса Костенко.

На відкриття Центру завітали дітки з особливими освітніми потребами разом з батьками, педагоги та керівники спеціальних шкіл та ІРЦ міста.

- Мені дуже приємно долучитися до такої надзвичайно важливої справи, як розбудова спеціальної інклюзивної освіти, яка зорієнтована на те, щоб діти з інвалідністю мали змогу здобувати знання і проводити час у середовищі, яке дає змогу їм розвиватися, - наголосив у своєму слові Андрій Райкович. - У нашому місті вже є два таких професійні центри, які збудовані за відповідною технологією, де всі приміщення пристосовані для комфортного перебування діток з певними фізичними вадами. Вдячний усім педагогам і волонтерам, які присвячують своє життя роботі з дітьми, і сподіваюсь, що вихованці Центру, і їхні батьки будуть задоволені умовами, які ми для них створили. Хочу побажати, щоб тут вам завжди було зручно та комфортно, та панувала тільки позитивна енергетика та гарний настрій.

Другий за рахунком у Кропивницькому  інклюзивно-ресурсний центр відкрито за ініціативи міського голови Андрія Райковича в рамках підписання Меморандуму про долучення області до Всеукраїнського проекту Фонду Порошенка «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації». Основними завданнями ІРЦ залишаються комплексна оцінка дітей з особливими освітніми потребами, розробка рекомендацій щодо програми навчання та надання психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових послуг дітям. На ремонт та оснащення приміщення інклюзивно-ресурсного центру з міського бюджету було виділено близько 1,5 мільйони гривень, а від держави надійшло на закупівлю обладнання ще 115 тисяч гривень.

За словами Лариси Костенко, відкриття центру стало визначною подією для всіх освітян міста, адже це важливий крок у формуванні сучасної системи фахового супроводу дітей з особливими освітніми потребами протягом періоду навчання. В інклюзивно-ресурсному центрі такі дітки відчуватимуть необхідну підтримку і опору, здобуватимуть нові навички і знання, особливо, якщо поруч небайдужі люди і однодумці.

Після урочистої частини діти розійшлись по класах, а гості закладу та батьки ознайомилися із інформаційно-ресурсним центром під час організованої екскурсії.

Усі новини