Верховна Рада України підтримала пролонгацію кінцевого терміну подання е-декларацій

Середа, 29 березня 2017 11:21

Термін оприлюднення електронних декларацій для тих, хто робить це вперше буде подовжено до 1 травня 2017 року.

Відповідне рішення прийняла 23 березня Верховна Рада України, підтримавши у другому читанні Проект Закону про внесення зміни до статті 3 Закону України "Про запобігання корупції" № 6172.

Прийнятим рішенням передбачається доповнити розділ ХІІІ Прикінцеві положення доповнити пунктом 5-наступного змісту: “Продовжити до 1 травня 2017 року строк подання щорічної декларації для осіб, які відповідно до цього Закону подають таку декларацію вперше”.

Таким чином, суб’єктам декларування, що подаватимуть щорічну декларацію до Реєстру вперше, буде продовжено строк подання її до 1 травня 2017 року. Пролонгація кінцевого строку подачі декларації на один місяць дасть можливість декларантам зібрати усі необхідні відомості для заповнення декларації.

А от особи, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, які подавали щорічну е-декларацію за 2015 рік, мають встигнути оприлюднити декларацію за 2016 рік до 01 квітня. Закон набере чинності із наступного дня після його опублікування.

Усі новини