Вакцинація залишається єдиним дієвим методом колективної протидії COVID-19

Понеділок, 25 жовтня 2021 13:49

У Кропивницькому має активно продовжуватися кампанія з вакцинації містян від захворювання небезпечним коронавірусом. На цьому наголосив Кропивницький міський голова Андрій Райкович під час апаратної наради сьогодні, 25 жовтня.

Сьогодні у місті працюють 6 постійних пунктів вакцинації в поліклініках і амбулаторіях та 3 Центри масової вакцинації: в міській раді, торговельному центрі «Епіцентр» і у медичному університеті. Охочих зробити щепленнями останніми тижнями значно побільшало.

- Ми дуже багато часу приділяли роз’ясненню важливості вакцинуватись влітку. Навіть їздили до людей у мікрорайони, під хати. Тому говорити, що тут управління охорони здоров’я погано спрацювало буде неправильним. Бригади медиків виїжджали на підприємства. Вони готові і далі продовжувати цю роботу, - відзначив очільник міста. - Тому, шановні земляки, більше відступати нікуди, це дуже важливий період. Хочу звернути увагу невакцинованих - подивіться, що робиться в лікарнях, скільки хворих. Ви дослухайтеся до того, що говорять наші інфекціоністи - “Дельта” чіпляється не лише до літніх людей, а до й дітей, немовлят, молоді. Зрозумійте, нарешті, люди добрі, що укол вакцини збереже ваше життя.

Очільник міста закликав усіх також суворо дотримуватись карантинних вимог: носити маски, користуватись антисептиками та дотримуватись соціальної дистанції.

- Шановні працівники поліції, санітарні служби, слідкуйте за дотриманням карантинних норм. Це дуже важливо. Перевіряйте, штрафуйте, вимагайте носіння масок, використання санітайзерів, дотримання дистанцій. А журналісти, будь - ласка, пишіть, знімайте, фотографуйте порушників, - закликав міський голова.

Спеціалісти управління охорони здоров'я мають ретельно щоранку моніторити стан ліжкового фонду, рівень забезпечення киснем, за необхідності, залучати в ковідну базу медиків з інших лікарень, а також, обов’язково, слідкувати за температурним режимом у палатах  по кожному стаціонару.

Усі новини