В результаті об’єднання двох закладів освіти у Кропивницькому буде створений сучасний Науковий ліцей

Понеділок, 18 червня 2018 16:48

Об’єднання двох закладів освіти у Кропивницькому – НВО №18 і Педагогічного ліцею дозволить створити сучасну потужну школу – Науковий чи Академічний ліцей.

На цьому наголосила начальник управління освіти міської ради Лариса Костенко під час зустрічі з педагогічним та батьківським колективом НВО№18 сьогодні, 18 червня.

- Реорганізація здійснюється шляхом приєднання школи до ліцею, тож всі педагогічні працівники залишаться на своїх робочиз місцях, - запевнила Лариса Костенко. – Позашкільний центр дитячої творчості «Надія» отримає підсилення від мистецького факультету педуніверситету, а у школі збережеться викладання автосправи.

Лариса Костенко звернула увагу, що процес реорганізації шкіл відбувається у суворій відповідності до чинного законодавства: проект рішення міської ради був оприлюднений завчасно, на його обговорення відводилося два місяці, процес висвітлювався у засобах масової інформації, тривали консультації з педагогами і батьками учнів закладів.

- Без сумніву, процес об’єднання зробить школу набагато сильнішою, - переконана начальник управління освіти. – Згідно із чинним законодавством, ліцеєм сьогодні може стати лише той заклад, який матиме на потоці у старшій школі чотири класи. Таким чином через декілька років у Кропивницькому лише з десяток шкіл зможуть забезпечити повний цикл навчання від початкової до старшої школи. І Науковий ліцей одним із перших робить крок для збереження себе у майбутньому.

За інформацією директора Педагогічного ліцею Наталії Чередніченко, яка в перспективі стане і директором об’єднаного Наукового ліцею, реорганізована школа відкриває перед своїми учнями додаткові можливості: якщо раніше вони мали змогу обрати навчання за двома напрямками, то тепер додатково за сімома, які надає ліцей.

- Загалом, Науковий ліцей буде орієнтований на підготовку молодих людей, яким доведеться жити і працювати в інформаційному суспільстві і на забезпечення безперервного освітнього простору, - підкреслила Наталія Чередніченко.

Усі новини