В дитячо-юнацьких клубах Кропивницького відзначили свято День вишиванки

П'ятниця, 18 травня 2018 13:36

17 травня українці по всьому світу відзначали День вишиванки. Це свято, присвячене українській національній культурі і традиціям, не зважаючи на свій відносно молодий вік, вже придбало широку популярність і стало традиційним. На сьогодні географія свята охопила понад 50 країн. У цей день заведено одягати вишиванку на роботу, навчання або просто на прогулянку. До того ж, у різних містах України та світу проводять тематичні акції, флешмоби, паради, виставки, конкурси, марші.
Яскраво і весело святкували День вишиванки і вихованці дитячо-юнацьких клубів відділу сім’ї та молоді управління молоді та спорту Міської ради міста Кропивницького. 
Так, в дитячо-юнацькому клубі «Скіф» педагоги разом з вихованцями провели патріотичну годину «А над світом нехай українська вишиванка цвіте». Дітям розповіли цікаву історію виникнення та традиції святкування Всесвітнього Дня вишиванки, історію української вишивки. Також взяли участь у святковому флешмобі, що пройшов на 101-му мікрорайоні міста, організатором якого був депутат міської ради М. Бєжан. 
А педагоги і вихованці дитячо-юнацького клубу «Зоряний» провели дайджест до Дня вишиванки, взяли участь в святковому марафоні вишиванок і конкурсі на краще фото в українській вишиванці. 

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13