Усі пункти тимчасового обігріву населення у Кропивницькому готові до різдвяних морозів

Середа, 4 січня 2017 00:00

Усі пункти тимчасового обігріву населення у Кропивницькому перебувають у режимі чергування та готовності надати допомогу мешканцям міста, які можуть постраждати від переохолодження.

Такий висновок зробила спеціальна комісія, яка сьогодні, 4 січня, за дорученням міського голови Андрія Райковича обстежила постйні пункти обігріву в обласному центрі, розміщені на території закладів охорони здоров’я, житлово – експлуатаційних організацій та соціальних служб.

            - Всього на території Кропивницького діють 15 таких пунктів, - відзначила голова комісії, заступник міського голови Наталія Дзюба. – Досвід підтвердив, що створення саме постійних пунктів є найдієвішим засобом допомогти людям, які постраждали від низьких температур. Тут підготовлені спеціалісти зможуть оперативно визначити рівень необхідної допомоги, викликати карету швидкої допомоги. На всіх пунктах є необхідний запас чаю, варення, цукру, разового посуду – дякуємо за посильну допомогу організацію “Червоного хреста”.

            Навіть за відсутності низьких температур, мешканці міста зверталися на пункти обігріву з проханням пустити погрітися. Так у Центральній міській лікарні, що на Фортечних валах з початку року відігрівалися шестеро людей.

            Начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради Сергій Коваленко звернувся до кропивничан з проханням бути обережним і обмежити своє перебування на повітрі у період із 6 по 8 січня.

            - Саме на Різдво за гідрометеопрогнозом очікується значне погіршення погодних умов, - підкреслив Сергій Коваленко. – Температура повітря може понизитися до – 20°С, тож треба бути обрежним із вживанням спиртних напоїв і уникати довгих прогулянок містом. У разі, якщо хтось відчуватимесебе зле -  необхідно негайно звертатися до найближчого пункту обігріву. Враховуючи, що вони розміщені у всіх закладах охорони здоров’я і ЖЕО, зробити це буде не важко у будь – якому мікрорайоні міста.

Усі новини