Учні шкіл Кропивницького взяли участь у прикладних змаганнях з військово-спортивного хортингу

Понеділок, 30 вересня 2019 20:00

У Кропивницькому завершився розіграш відкритий Кубку міста з військово-спортивного хортингу в розділі «Бойова двійка». Організаторами змагань виступили управління молоді і спорту міської ради, Центр оперативної тактичної підготовки «Цитадель», ТСО України в області та Спілка ветеранів АТО "Редут".

У турнірі взяли участь понад 80 спортсменів не тільки з Кропивницького, а й з інших міст України. У пересувному спеціалізованому тактичному полігоні для відпрацювання елементів бою в приміщеннях та на обмежених ділянках місцевості змагалися 40 команд. Спортсмени виступали у двох лігах - профі та початківці.

- Подібні змагання сприяють не лише патріотичному розвитку молоді, а й готують школярів та студентів до майбутньої служби в ЗСУ та інших силових структурах України, адже учні центру вже сьогодні вступають до вищих навчальних закладів, як військових, так і підпорядкованих МВС України, - зазначив педагог-організатор дитячо-юнацького клубу «Промінь» Олег Ковальчук.

Свої сили у військово-спортивному хортингу випробовували учні зі шкіл Кропивницького: НВО №33, Науковий ліцей, НВО №16, Ліцей "Сокіл". У змаганнях також взяли участь представники силових відомств та професіонали з Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру, Головного управління Національної поліції, Тренінгового центру Національної поліції, Управління Патрульної поліції, Роти поліції особливого призначення, Української добровольчої армії та 3-го окремого полку спеціального призначення.

Участь у турнірі дала молоді можливість ознайомитися із сучасним озброєнням, яке використовують поліція та ЗСУ, а також взяти участь у змаганнях, які підготували представники ГУНП та Тренінгового центру.

Усі новини