Учні шкіл Кропивницького продемонстрували можливості новітніх технологій в освітньому процесі

Вівторок, 14 березня 2017 10:45

Учні і викладачі кропивницьких шкіл активно використовують новітні технології в освітньому процесі. Вони успішно презентували власні досягнення на профільних локаціях під час виїздної наради міського голови Андрія Райковича в НВО №25 13 березня.

13 закладів освіти Кропивницького на семи локаціях ознайомили керівництво міста з практикою реалізації сучасних програм  в освоєнні робототехніки і смарт-технологій, маркетингу, дизайну, медіа-проектних і економічних, фізико-математичних і біолого-хімічних наук та передових практик викладання початкової військової підготовку в рамках курсу “Захист Вітчизни”.

Першими демонстрували свої успіхи у використанні комп’ютерних технологій учні Гімназії нових технологій навчання. У цьому закладі навчаються багато учасників конкурсів розробників комп’ютерних програм найвищого рівня. Діти зі своїми викладачами показали можливості дистанційного навчання і контролю, використання мільтимедійних технологій у вивченні  біології, представили власні розробки програмного забезпечення.

- Безумовно, таких результатів ми не змогли досягнути без сучасного комп’ютерного обладнання, яке отримала школа від міської влади, - відзначила директор ГНТН Любов Краснова. – А тепер перед дітьми відкрите безмежне поле реалізації власних ідей. І вони активно використовують таку можливість. Подивіться як успішно вони презентують гімназію на престижних всеукраїнських і міжнародних конкурсах.

Високим професіоналізмом вразили всіх учасники локацій робототехніки (НВО №6, гімназія Шевченка, НВО “Вікторія-П”), зарядили здоровим оптимізмом майбутні захисники Вітчизни на військово – патріотичній локації (школа-інтернат, НВО №16). А учасники локації смарт-технологій і бізнес-освіти порадували міського голову Андрія Райковича і секретаря міської ради Андрій Табалова презентацією власних розробок упакування для ковбасної та молочної продукції.

- Те, що ми сьогодні побачили, свідчить про надзвичайно високий потенціал наших учнів у всіх сферах життєдіяльності, - відзначив Андрій Райкович. – І наше головне завдання полягає у тому, щоб заббезпечити для них такі умови життя,  навчання і роботи, щоб цим сьогоднішнім дітям не захотілося виїзджати з міста нікуди, щоб вони тут, на своїй малій батьківщині, змогли реалізувати свої таланти і докласти сили і здібності для розбудови  рідного міста Кропивницький.

Усі новини