Учні 83-х класів загальноосвітніх шкіл Кропивницького перейшли на дистанційне навчання

Вівторок, 25 січня 2022 11:45

Стрімке зростання захворюваності на грип та ГРВІ серед школярів Кропивницького спричинило перехід 2370 учнів 83-х класів загальноосвітніх шкіл  обласного центру на дистанційне навчання.

Про це повідомила начальниця управління освіти міської ради Лариса Костенко під час брифінгу сьогодні, 25 січня.  Так в режимі  онлайн навчаються  частина учнів НВК №26, НВК №34, Новомиколаївської гімназії, Кропивницького колегіуму, гімназії Тараса Шевченка, НВО №25, а НВО №6 повністю перейшло на дистанційне навчання.

- Ситуація дуже швидко змінюється. Поки що заклади освіти самостійно приймають рішення про перехід на дистанційні форми навчання. Але, якщо ситуація погіршуватиметься, управління освіти вноситиме свої рекомендації щодо  форми навчання у школах міста, - повідомила Лариса Костенко.

За інформацією посадовиці, станом на минулу п’ятницю ситуація з захворюваністю була ще стабільною. А відучора кількість хворих учнів стрімко зросла.

- Вчителі також хворіють, тому інколи складно організовувати дистанційне навчання, - зазначила Лариса Костенко. – Я звертаюся до батьків учнів, якщо ви бачите, що ваша дитина погано почувається і має ознаки ГРВІ, обов’язково зверніться до лікаря і не ведіть її в колектив, щоб не розповсюджувати хворобу. Нам зараз необхідно неухильно дотримуватися карантинних правил і  зробити все можливе, щоб розірвати ланцюжок захворювання.

Усі новини