Учасники XV Українського муніципального форуму прийняли звернення до вищих органів влади

Середа, 19 червня 2019 10:56

Делегація з Кіровоградщини другий день працює на ХV Українському муніципальному форумі в Одесі. Область представлена делегацією із 22 очільників міських, сільських та селищних рад на чолі із членом Правління АМУ, головою Кіровоградського регіонального відділення, міським головою Кропивницького  Андрієм Райковичем.

У вчорашньому «Дні діалогу» взяли участь Прем‘єр-міністр України, члени уряду, народні депутати, Генеральний секретар Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи Андреас Кіфер, спеціальний посланник Уряду ФРН з питань реформ у галузях урядування та децентралізації в Україні Георг Мільбрадт.

- Сьогодні було обговорено чимало проблемних питань, зокрема в частині щодо фінансування делегованих повноважень місцевими органам влади. Говорили про видатки з утримання закладів освіти та охорони здоров’я. Чимало уваги приділили питанню хронічного недофінансування районною владою дошкільних та культурних закладів в селах, селищах, містах районного значення. Важливою частино стало питання можливостей пошуку ресурсів, як приклад сплата податків підприємствами не за місцем ведення діяльності, що призводить до суттєвого недоотримання коштів місцевими бюджетами, - відзначив Андрій Райкович, підбиваючи підсумки першого дня роботи Форуму.

Учасники «Дня діалогу» з владою в Одесі прийняли Звернення АМУ до вищих органів влади, яке відображає нагальні і важливі для життєдіяльності територіальних громад та  органів місцевого самоврядування питання і пропозиції шляхів вирішення проблем.

Нагадаємо, Асоціація міст України об’єднує 779 міських, селищних та сільських рад. Серед них – 341 об’єднана територіальна громада.

Усі новини