У ЦМЛ Кропивницького розгорнута госпітальна база: заражені COVID-19 отримують належну медичну допомогу

Неділя, 29 березня 2020 18:06

Загострення епідеміологічної ситуації на території  Кропивницького у зв’язку з виявленням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 стало головним питанням порядку денного засідання міського штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації під головуванням керівника виконання робіт, заступника міського голови Олександра Мосіна.

За інформацією начальника управління охорони здоров’я міської ради Оксани Макарук, у стаціонарі №1 Центральної міської лікарні розгорнута госпітальна база з прийому і лікування хворих на корона вірусну інфекцію.  У розпорядженні міських інфекціоністів дитяче і доросле інфекційні відділення лікарні разом із коксованими палатами. Всі пацієнти, що лікувалися тут без виявленого віруса COVID-19, переведено в інші заклади охорони здоров’я. Дітей – до обласної дитячої лікарні, дорослих – до обласної лікарні.

Троє кропивничан, у яких виявлено коронавірус, мають середній ступінь тяжкості захворювання і отримують належне противірусне, антибіотичне і симптоматичне лікування. Потреби в інтенсивній вентиляції легень немає.

У свою чергу, радник  міського голови із санітарно-епідеміологічних питань Іван Касьяненко відзначив, що мобільними медичними бригадами перевірено 22 особи, які близько контактували із хворими. Вони перебувають в режимі  самоізоляції.

- Враховуючи, що один із пацієнтів працював водієм маршрутного таксі №113, складено список тих, хто контактував з ним на роботі, - повідомив Іван Касьяненко. – Їх теж протестують, як і додатково буде перевірено спеціальною робочою групою стан дотримання на транспортних підприємствах міста  санітарних правил в умовах карантинного режиму. Одночасно звертаюся до усіх кропивничан, хто користувався цим маршрутом уважно слідкувати за станом свого здоров’я і, за потреби, відразу звертатися до сімейного лікаря.

Лікування хворих на коронавірусну інфекцію сьогодні здійснюється за кошти медичного закладу. Вартість курсу медикаментозного забезпечення складає орієнтовно 16-20 тисяч гривень.

Бригада лікарів, яка приймала хворих і займається їх лікуванням перебуває на обсервації на території Центральної міської лікарні.

Усі новини