У міській раді завершилась атестація посадових осіб

Четвер, 3 травня 2018 18:40

У міській раді Кропивницького, починаючи з 18 квітня по 02 травня, проходила атестація посадових осіб виконавчих органів.

Під час проведення атестації комісією оцінювались результати роботи, ділові та професійні якості, виявлені посадовими особами місцевого самоврядування виконавчих органів міської ради при виконанні обов’язків, визначених у посадових інструкціях. Атестаційна комісія в межах установленої процедури виявляла ступінь відповідності кожного працівника посаді, яку він обіймає.

За словами начальника відділу кадрової роботи міської ради Світлани Балакірєвої, атестація – це такий собі іспит на відповідність займаній посаді, який проходить у формі співбесіди, під час якої особі ставлять питання на знання посадових обов’язків, нормативної бази, якою вона користується у своїй роботі, відбувається раз на чотири роки. Очолює комісію секретар міської ради, також до неї входять заступники міського голови, керуючий справами, начальник юридичного управління, голова профспілкового комітету міської ради і начальник відділу кадрової роботи.

Як повідомила Світлана Балакірєва, останнього разу посадовці атестувалися у 2013 році, тому настав час для нової атестації, яку цього року проходили 209 осіб. Керівник відділу кадрової роботи зауважила, що до атестації готуються всі без виключення: і спеціалісти, які перечитують свої посадові обов'язки, закони, і керівники, які готують для атестаційної комісії документи на кожного підлеглого. Таким чином члени атестаційної комісії на момент атестації мають уявлення про кожного посадовця, який атестується. А після розмови з ним уже роблять висновки про те, чи відповідає реальному станові справ зміст матеріалів.

- Атестація корисна ще й тому, що керівники міської ради мають можливість побачити всіх її посадовців, поспілкуватися з ними, поставити їм професійні питання. Адже вони в основному спілкуються з керівниками виконавчих органів міської ради. А їхніх спеціалістів, які є виконавцями рішень ради, розпоряджень, контрольних документів, відповідають на звернення громадян, не бачать, - зауважила Світлана Балакірєва. - От якраз на засіданнях комісії і знайомляться з ними. Відбувається розмова між керівництвом міської ради й спеціалістом, який, можливо, пропрацювавши два-три роки, жодного разу ще й не був у кабінеті когось із керівників.

Враженнями від атестації поділився і секретар міської ради Андрій Табалов.

– Атестація проходила у приязній атмосфері. Члени комісії ставили запитання, причому різні, адже члени атестаційної комісії є фахівцями у різних сферах, – зазначив Андрій Табалов.  – Загалом роботою комісії задоволений і бачу, що в міській раді працюють доволі кваліфіковані спеціалісти. Тому з ними приємно працювати, враження від почутих відповідей – позитивне. 

За рішенням комісії 206 посадових осіб визнані такими, що пройшли атестацію та відповідають займаним посадам, 3 особам призначено повторне атестування протягом року з рекомендацією підвищити свій фаховий рівень та кваліфікацію.

Усі новини