У міській раді обговорили шляхи налагодження співпраці дільничних офіцерів з кропивничанами

Четвер, 17 травня 2018 17:25

Налагодженню дієвої співпраці Національної поліції, зокрема, дільничних офіцерів з кропивницькою громадою і депутатами міськради був присвячений черговий День депутата.

Ініціаторами зустрічі, на якій, окрім народних обранців, були присутні і голови районних у місті рад, квартальних комітетів, ОСББ, представники громадської ради при виконавчому комітеті міської ради та інші, стали самі поліцейські. На захід запросили всіх дільничних на чолі з начальником сектору дільничних інспекторів Кропивницького відділу Національної поліції України в Кіровоградській області Олегом Петровим. Тож кожен присутній міг познайомитись зі своїм інспектором, поставити йому гострі запитання.

Поліції та громаді потрібно більш дієво співпрацювати, а дільничний інспектор знаходиться якнайближче до простого громадянина, – зазначив секретар міської ради Андрій Табалов. – Проблем накопичилось чимало, це підтверджує і те, що актова зала міської ради заповнена вщент.

Олег Петров зазначив, що нині відчувається значний брак поліцейських кадрів, зокрема дільничних офіцерів. Штатним розписом передбачається 38 посад інспекторів, але фактично працюють лише 16 офіцерів. Всіх їх він представив.

Олег Петров відповів на запитання, які ставили люди. Більшість з них – досить гострі. Громадяни, зокрема, невдоволені тим, що правоохоронці далеко не завжди оперативно реагують на правопорушення, нерідко й взагалі не вживають ніяких заходів. Правда, прозвучали й подяки від голів квартальних комітетів окремим дільничним за сумлінне виконання ними обов’язків.

Депутати Володимир Смірнов, Олег Краснокутський та інші висловили певні пропозиції щодо більш дієвої співпраці з дільничним інспекторами. Так, Олег Краснокутський зауважив, що раніше було 12 пунктів охорони громадського порядку. Тепер частина з них знаходиться в  занедбаному стані. Тож потрібно провести повну інвентаризацію цих приміщень, привести їх до ладу, щоб кожен дільничний мав місце прийому громадян. Якщо у дільничного інспектора будуть нормальні умови роботи, то, зрозуміло, і віддачі від нього буде більше. Також потрібно частіше проводити зустрічі з населенням в мікрорайонах, запрошувати на них депутатів міської ради, безпосередньо на місці вирішувати певні проблеми.

Сьогодні прозвучало чимало гострої критики, однак я хочу і подякувати керівництву міського відділу поліції за те, що проявило таку ініціативу, – підсумував День депутата секретар міської ради. – Міська влада робитиме все від неї залежне, щоб співпраця правоохоронних органів була більш дієвою. І думаю, що в недалекому майбутньому ми на таких зустрічах почуємо не одну-дві подяки нашим поліцейським, а набагато більше.

 

http://www.vechirka.com.ua

Усі новини