У міській раді Кропивницького триває звітна сесія виконання галузевих програм соціально-економічного розвитку міста

Вівторок, 6 березня 2018 12:55

Сьогодні, 6 березня, звітну сесію щодо виконання галузевих програм соціально-економічного розвитку Кропивницького у 2017 році продовжили профільний заступник міського голови Наталія Дзюба та керівники підзвітних їй управлінь: освіти — Лариса Костенко, молоді та спорту — Сергій Колодяжний, охорони здоров’я — Оксана Макарук, служби у справах дітей — Тетяна Тимоховська, відділу культури і туризму — Анна Назарець, відділу соціальної підтримки населення — Юлія Вовк, міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді — Олег Краснокутський.

- Під час звіту за виконану роботу в 2017 році перед головою ОДА Сергієм Кузьменко, очільник міста Андрій Райкович зазначив, що ключовими напрямками життєдіяльності обласного центру є соціальний захист містян, якісне надання медичних та освітніх послуг, - розпочала свою доповідь Наталія Дзюба. - Сьогодні ми з вами проаналізуємо, що вдалось зробити за 2017 рік у гуманітарній сфері міста та обговоримо плани і ключові питання, над якими працюватимемо у 2018 році.

За словами заступника міського голови, протягом останніх років у Кропивницькому спостерігається тенденція зростання капітальних видатків на галузь «Охорона здоров’я», на яку у 2017 році було виділено видатків у сумі 291 млн. 412 тис. грн., а це на 43% більше, ніж у 2016 році. Наталія Дзюба наголосила, що головним досягненням у 2017 році стало відкриття 4-х сучасних лікувально- профілактичних закладів/ відділень:

  • амбулаторія загальної практики — сімейної медицини № 4 комунального закладу “Центр первинної медико-санітарної допомоги № 2”
  • міський пологовий будинок з функціями перинатального центру II типу
  • відділення гострої судинної неврологічної патології
  • інсультне відділення комунального закладу “Кіровоградська міська лікарня швидкої медичної допомоги”

Також із квітня 2017 року заклади охорони здоров’я обласного центру долучилися до реалізації Урядової програми “Доступні ліки”. У рамках даної програми хворі на серцево-судинні захворювання, діабет II типу та бронхіальну астму отримали медикаменти безкоштовно або з незначною доплатою. Протягом квітня-грудня 2017 року лікарями виписано 102 тис. рецептів, відпущено 90 тис. лікарських засобів на загальну суму 4 млн. 307 тис. грн.

Наталія Дзюба також відзначила, що у 2017 році за рахунок субвенції з державного бюджету разом з коштами міського бюджету на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій було придбано 2 реанімобіля та 2 автомобіля швидкої медичної допомоги на загальну суму 8 млн. 141 тис. грн. А також за рахунок коштів бюджету розвитку міста придбано матеріально-технічне обладнання для лікувальних закладів на загальну суму 13 млн. 056 тис. грн.

В освітянській галузі обласного центру Наталія Дзюба відзначила реалізацію проектів: “Нова українська школа у м.Кропивницькому”, “Якісна профільна освіта — кожній дитині” та “ Сучасні спортивні зали та спортивне обладнання”. А також введення у дію газової котельні, яка опалює 4 заклади освіти: НВО № 17, ДНЗ № 22,48,65.

Крім того у 2017 році з ініціативи міського голови було призначено іменні стипендії переможцям Всеукраїнських олімпіад, а педагогам, які підготували переможців, щорічну надбавку до заробітної плати в розмірі 50%.

Щодо соціальної підтримки населення, Наталія Дзюба підкреслила, що минулого року матеріальну допомогу було надано 5704 мешканцям міста на загальну суму 11 млн. 093 тис. грн., у тому числі 1179 учасникам АТО та членам сімей загиблих, військовополонених та зниклих безвісти на загальну суму 4 млн 433 тис. грн. Виплачено пансіонів 18 почесним громадянам міста на загальну суму 151 тис. грн. По сплаті за житлово-комунальні послуги та послуги зв’язку у 2017 році було надано місцеву пільгу 209 особам на загальну суму 281 тис. грн. Фінансову підтримку для здійснення статутної діяльності з міського бюджету отримали 10 громадських організацій осіб з інвалідністю та ветеранів на загальну суму 263 тис. грн. Посадовець наголосила, що минулого року безкоштовним харчуванням у навчальних закладах міста було забезпечено 1788 дітей учасників АТО на загальну суму 2 млн. 925 тис. грн. Також коштом міського бюджету було оздоровлено 43 дитини учасників АТО на загальну суму 198 тис. грн.

Під час доповіді Наталія Дзюба відзначила роботу Кропивницького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. У 2018 році Центр продовжить роботу з людьми, які опинились у складних життєвих обставинах, надаватиме соціальний супровід, підтримуватиме та навчатиме прийомних батьків, батьків-вихователів, буде популяризувати сімейні форми виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, у тому числі шляхом створення патронатних сімей.

Заступник міського голови зазначила, що кропивничани та гості обласного центру схвально сприйняли культурні проекти, запроваджені у місті: «Вишивана карта України», «Реквієм «Герої не вмирають», «Музика на берегах Інгулу» в рамках Дня міста, «Мистецькі вихідні».

За словами Наталії Дзюби, у 2017 році для потреб дитячо-юнацьких спортивних шкіл придбано: 12 спортивних велосипедів, 2 спортивні пневматичні пістолети, татамі для боротьби дзюдо, 2 спортивні гідрокостюми, стрілецький костюм тренажер і набої для відділення кульової стрільби та інший дрібний інвентар на загальну суму 859 тис. грн.

А також було відкрито новий міський шаховий клуб «Гамбіт». Капітальний ремонт приміщення клубу було виконано за кошти міського бюджету на загальну суму 789 тис. грн. 

Усі новини