У міській раді Кропивницького шукали алгоритм протидії крадіжкам комунального майна

Вівторок, 7 листопада 2017 18:34

Сьогодні, 7 листопада, профільний заступник міського голови Олександр Мосін провів робочу нараду з керівниками ЖЕО та комунальних підприємств міста щодо вироблення алгоритму дій та запобіжних заходів, які б унеможливлювали крадіжки електроприладів, ліфтового обладнання та труб каналізаційних мереж в багатоповерхівках Кропивницького.

За інформацією міського відділу поліції, за поточний місяць в обласному центрі зареєстровано 21 факт крадіжок у ліфтовому господарстві  катушок електродротів. Випадки крадіжок зафіксовані у різних мікрорайонах міста, по всім фактам порушені кримінальні провадження. За словами представника поліції, особа, яка здійснювала крадіжки ліфтових катушок вже затримана. Зловмисник зізнався у скоєному та надає свідчення правоохоронним органам.

- У зв’язку із ситуацією, яка склалась у місті з розкраданням комунального майна, нам необхідно розробити алгоритм і провести необхідну роботу для того, щоб унеможливити в майбутньому подібні випадки, - звернувся до учасників наради Олександр Мосін. - Також необхідно звернути увагу мешканців багатоквартирних будинків на те, що останнім часом почастішали випадки крадіжок ліфтового обладнання, і комунальні підприємства просять громадян бути пильними та повідомляти про підозрілих осіб керівникам своїх ЖЕО або до поліції.

Свої пропозиції щодо запобігання розкрадання ліфтового господарства запропонував керівник управління ГУ ЖКГ Віктор Кухаренко.

- В управлінні наразі вивчається досвід наших дніпродзержинських колег щодо запровадження системи єдиної диспетчеризації. Нам готові надати всю необхідну інформацію для визначення вартості цього заходу безпеки. Крім того, такий спосіб дає можливість диспетчеру оперативно реагувати на протиправні дії, що відбуваються у кабіні ліфта, - зазначив Віктор Кухаренко. - Ще одна пропозиція надійшла в управління ЖКГ від Державної служби охорони щодо обладнання ліфтових кабін відеокамерами спостереження.

У свою чергу, Олександр Мосін запропонував вивчити питання встановлення по місту люків з антивандальним ключем, а на дахах багатоповерхівок на вході до машинного відділення встановити металеві двері, щоб убезпечити ліфтове обладнання від посягань зловмисників.

Результатом  робочої наради стало досягнення  домовленості опрацювати усі надані пропозиції щодо унеможливлення крадіжок комунального майна, проаналізувати їх і на наступному засіданні прийняті необхідні рішення для убезпечення обладнання. Усі погоджені запобіжні заходи будуть негайно втілені в життя. 

Усі новини