У міській раді Кропивницького проаналізують причини непопулярності деяких таборів відпочинку для дітей на території області

Понеділок, 13 листопада 2017 16:32

Відпочинок та оздоровлення дітей з Кропивницького, організатором якого виступив відділ сім’ї та молоді міської ради відбувався у стаціонарних таборах області впродовж всього літа. Це відзначила начальник відділу Людмила Дорохіна під час апаратної наради сьогодні. 13 листопада.

- На оздоровлення до стаціонарних таборів у 2017 році направлено було направлено 358 дітей  пільгових категорій, - відзначила Людмила Дорохіна.

 До МДЦ «Артек» (Пуща Водиця, Київська область) поїхали 36 дітей, з яких  7 дітей-сиріт та дітей,  позбавлених батьківського піклування, 2 дітей з обмеженими можливостями, 6 дітей - батьки яких є учасниками бойових дій,    7 дітей з багатодітних сімей, 7 дітей з малозабезпечених сімей, 3 дитини, що перебувають на диспансерному обліку, 3 дитини – відмінники навчання та одна дитина - переможець міжнародних змагань.

В УДЦ «Молода гвардія» (м. Одеса) відпочили 24 дитини, з яких 11 дітей-сиріт, 2 дитини, батьки яких є учасниками бойових дій, 4 дитини з багатодітних сімей, 3 дітей з малозабезпечених сімей, 1 дитина, що перебуває на диспансерному обліку, 2 дитини-відмінники у навчанні, 1 дитина – талановита та обдарована.

            70 дітей отримали путівки до ТОВ «Курортне об’єднання «Перлина Чорномор’я» (смт. Сергіївка Білгород – Дністровського району Одеської області), з яких 15 дітей - сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування,  3 дитини з обмеженими можливостями,  24 дитини батьки яких є учасниками бойових дій, 9 дітей з багатодітних  сімей, 12 дітей з малозабезпечених сімей, 4 дитини, батьки яких є  внутрішньо переміщеними особами, 3 дітей, батьки яких загинули при виконанні службового обов’язку.

            Відпочивали діти і у таборах області: до ДОЗ «Бригантина» (смт. Новоархангельськ  Кіровоградської області) відправилися 31 дитина, з яких 6 дітей - сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 1 дитина з обмеженими можливостями, 1 дитина з малозабезпеченої сім’ї, 20 дітей, батьки яких є учасниками бойових дій,    3 дитини з багатодітної сім’ї.

            Найбільше кропивницьких дітей провели літо у таборах «Дружба» (с. Войнівка Олександрійського району Кіровоградської області) та «Лісова пісня»  – 100 і 80 учнів, відповідно.

            13 вихованців КЗ «Дитячий будинок «Наш дім» оздоровилися в дитячому спортивно-оздоровчому комплексі «Чемпіон» м. Скадовськ Херсонської області.

            4 вихованці з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування КЗ НВО «Загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів, ліцею «Сокіл» оздоровлені на базі відпочинку «Колос» у с. Рибаківка Миколаївської області.

            23 дитини з обмеженими можливостями із 09 по 18 червня 2017 року відпочивали в Інклюзивному літньому таборі «Квітка-семіцвітка»,  розташованому на базі відпочинку «Таврія» (смт. Приморське (Більшовик) Голопристанського району Херсонської області), на що були виділені кошти з міського бюджету в сумі 70,0 тис.грн.

Із 06 червня 2017 року по 31 серпня 2017 року на базі комунального закладу «Центр соціальної реабілітації денного догляду (дітей з інвалідністю) функціонував оздоровчий табір «Веселка». За літній період до оздоровлення залучені всі діти, які отримують реабілітаційні послуги у Центрі, наголосила Людмила Дорохіна.                   

- Особлива увага, - звернула увагу начальник відділу, -   була приділена дітям учасників АТО, більшість яких наполягала на направленні дітей до кращого табору області «Бригантина». Але система PROZORRO обрала для нас табори «Лісова пісня» (с. Оникієво) та «Дружба» (с. Войнівка).

Загалом, на проведення оздоровчої компанії 2017 року з міського бюджету було використано кошти в сумі 1, 607 мільйона гривень,  залучено з обласного бюджету – 916,403 тисяч гривень, а із державного – 429,198 тисяч гривень.

            - Необхідно проаналізувати ситуацію, яка склалася і визначити, яка причина низької популярності дитячих місць відпочинку, що знаходяться у мальовничих куточках області. – акцентував увагу міський голова Андрій Райкович. – Необхідно проінспектувати заклади, перевірити  заходи в рамках освітньо-виховного процесу і зробити висновки на майбутній рік.

Усі новини