У міській раді Кропивницького проаналізували наслідки ураганного буревію на території міста

Понеділок, 2 квітня 2018 12:47

Наслідки дії ураганного вітру на території Кропивницького стали предметом детального аналізу під час наради заступника міського голови Олександра Мосіна з керівниками виконавчих органів міської ради сьогодні, 02 квітня.

- Негода додала роботи комунальним службам міста, але з цієї ситуації необхідно зробити висновки, - наголосив Олександр Мосін. – Перш за все мова йде про необхідність впровадження у практику здійснення перед встановленням зовнішніх носіїв реклами з великими площинами, таких, як біл-борди, обов’язкових розрахунків на вітряне навантаження. Серед обов’язкових документів для прийняття рішення про надання дозволу на встановлення такої реклами мають бути зроблені розрахунки і аналіз можливості її обслуговування без нанесення шкоди благострою території.

Як повідомив під час наради заступник міського голови, 01 квітня на території обласного центру від сильних поривів вітру впали як мінімум 6 біл-бордів. Одну рекламну конструкцію демонтували силами управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення, інші – власники рекламних носіїв своїми силами.

Крім того, під час негоди у Кропивницькому зафіксовано 22 повалених дерева, 15 зірваних покрівель, у чотирьох будинках розбите скло вікон: загалом 49 випадків порушення сталих умов життєдіяльності мешканців міста.

- Добре, що обійшлося без людських жертв, - підкреслив Олександр Мосін. – Але є пошкоджені автомобілі, комунальна власність. Я прошу головне управління ЖКГ перевірити, як могло статися, що капітально відремонтований у 2017 році дах будинку не витримав поривів вітру.

Найбільше клопоту негода додала енергетикам: у певні періоди часу без світла залишалася 2/3 територіі міста. За інформацією директора КП «Міськсвітло» Дмитра Тотка, аварійні бригади підприємства ліквідували всі випадки можливої загрози життю людей, але остаточно відновлювати подачу електроенергії по всій території Кропвиницького будуть вже сьогодні.

Олександр Мосін доручив всім директорам комунальних підприємств, спецінспекції, керівникам закладів, установ та організацій проінспектувати стан будівель і прилеглої території, щоб знати масштаби відновлювальних робіт. А перед головним управлінням ЖКГ поставив завдання якнайшвидшого завершення підготовки міської програми озеленення та винесення її на розгляд міської ради. Як показав досвід, своєчасна заміна аварійних дерев може попередити аварійні ситуації.

Усі новини