У міській раді Кропивницького привітали з ювілеєм легенду футболу – Олексія Кацмана

Понеділок, 16 січня 2017 13:52

Сьогодні, 16 січня, міський голова Кропивницького Андрій Райкович привітав з сімдесятою річницею від дня народження відомого в Україні футболіста і тренера Олексія Йосиповича Кацмана.

Його називають легендою кіровоградського футболу: Майстер спорту СРСР з футболу, Заслужений тренер України – він і сьогодні сповнений сил і енергії. Свою майстерність передає юним футболістам, працює тренером -викладачем з футболу у комунальному закладі “Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа № 2”

- Міцного Вам здоров’я, діліться своїми знаннями і досвідом з підростаючим поколінням спортсменів – Ви для них найкращий приклад для того, щоб прийти на футбольний майданчик, - побажав ювіляру Андрій Райкович.

Цього дня до привітань на адресу Олексія Кацмана долучився також президент обласної федерації футболу Віктор Безсмертний, який вручив ветерану футболу відзнаку “За заслуги” Федерації футболу України.

Довідка: Кацман Олексій Йосипович народився 3 січня 1947 року, в .Кіровограді.

Розпочав свою трудову діяльність у 1965 році слюсарем-інструментальщиком заводу «Сільгоспдеталь» у місті Кіровограді. У 1967 – 1969 роках проходив строкову службу в лавах Радянської Армії. Після демобілізації Олексій Кацман, як талановитий футболіст, був запрошений до футбольного клубу «Зірка» (м. Кіровоград). Із 1969 по 1976 рік Олексій Кацман був незмінним гравцем футбольної команди «Зірка», у складі якої взяв участь у 490 офіційних матчах, забив 60 голів.

Серед спортивних досягнень Олексія Кацмана слід відзначити перемоги в розіграші двох Кубків України (1973 р., 1975 р.).

У 1977 – 1989 роках працював тренером-викладачем дитячо-юнацької спортивної школи при футбольній команді «Зірка».

У 1989 – 1993 роках він працював тренером ФК «Зірка», у 1995 –1999 роках був тренером оновленої Кіровоградської футбольної команди «Зірка - Нібас». Футбольний клуб «Зірка - Нібас» за 2 роки з ІІ футбольної ліги України вийшов спочатку до І ліги, а потім і до вищої професіональної ліги України та посів 6 місце.

На даний час Олексій Кацман працює тренером-викладачем з футболу комунального закладу «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа № 2».

За час тренерсько-викладацької діяльності Кацман О.Й. досяг успіхів у підготовці спортсменів, серед яких:

Андрій Русол – заслужений майстер спорту України, а також колишні гравці ФК «Зірка» Ігор Бажан, Олександр Мизенко, Костянтин Сосенко, Андрій Порошин.

Загальний стаж роботи 51 рік. Нагороджений Грамотою Ради Міністрів УРСР (1975 р.). Нагороджений відзнакою виконавчого комітету Кіровоградської міської ради «За заслуги» ІІ ступеня (2012 р.).

Усі новини