У міській раді Кропивницького контролюють питання виплати заробітної плати на підприємствах обласного центру

Четвер, 12 грудня 2019 18:18

У середу, 11 грудня, у міській раді Кропивницького відбулось чергове засідання міської робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення під головуванням заступника міського голови Андрія Паливоди.

- Ми здійснюємо постійний системний контроль за дотриманням законодавства про працю через взаємні налагоджені стосунки з територіальними органами виконавчої влади, - зазначив у вступному слові Андрій Паливода. - За інформацією від органів виконавчої влади ми дізнаємось про підприємства, які нараховували заробітну плату працівникам, що пропрацювали квартал, у розмірі нижчому за встановлену законом мінімальну заробітну плату і маємо можливість оперативно реагувати на ситуацію.

На своєму засіданні робоча група заслухала керівників та головних бухгалтерів восьми підприємств міста, які у ІІ кварталі 2019 року нарахували та заплатили 148 найманим працівникам заробітну плату нижче законодавчо встановленого рівня. Робоча група з’ясувала причини низьких заробітних плат на підприємствах та рекомендувала керівникам збільшити заробітні плати найманим працівникам до рівня середньої заробітної плати по місту Кропивницькому, а це до 8,2 тис. гривень.

Також, під час засіданні начальник відділу з питань праці Микола Рибак проінформував членів робочої групи про підсумки реалізації державної політики щодо легалізації зайнятості населення і детінізації заробітної плати у Кропивницькому у січні-листопаді 2019 року.

Усі новини