У Кропивницькому зафіксовано захворювання кішки на сказ: у мікрорайоні оголошено карантин

Четвер, 21 лютого 2019 11:31

На частині території Кропивницького оголошено карантин у зв’язку із виявленням сказу тварини. Таке рішення прийняла Державна надзвичайна протиепізоотична комісія під час позачергового засідання у міській раді під головуванням заступника міського голови Наталії Дзюби.

Комісія розглядала випадок виявлення сказу кішки у приватному домоволодінні по вулиці Канатній. У зв’язку із цим від 20 лютого на частині території мікрорайону Кущівка запроваджений двомісячний карантин.

За інформацією начальника Кропивницького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в області Юлії Івановської, власниця тварини помітила у неї конвульсії після вранішньої годівлі, крім того хвора кішка напала на господиню та нанесла їй подряпини, після чого загинула. У лабораторії Держспоживслужби підтвердили захворювання тварини на сказ. Власниці хворої кішки та членам її родини було рекомендовано звернутись до травматологічного відділення лікарні для подальшого обстеження, як осіб, які контактували з загиблою твариною та проведення профілактичних заходів.

Спеціалісти міської державної лікарні ветеринарної медицини провели вимушену дезінфекцію території подвір’я домоволодіння, де було виявлено сказ у тварини. Також на прилеглій території та низці вулиць мікрорайону Кущівка від сьогодні проводитимуться щеплення усіх домашніх тварин антирабічною вірус-вакциною “Рабістар”.

Заходи, направлені на профілактику та боротьбу зі сказом тварин, проводитимуться на вулицях: Преображенська, Кримська, Каляєва, Таврійська, Канатна, Воронезька, Акмолінська, Байкальська, Саратовська, Кишинівська, Тульська, Водоп’янова, по провулках Кримський, Якимівський, 9-го Січня та Середньому.

В управлінні Держспоживслужби наголосили, що всі власники домашніх котів та собак на карантинній території повинні щепити своїх тварин. У випадку відмови, на власників буде накладено штраф.

Усі новини