У Кропивницькому визначилися найпідприємливіші старшокласники обласного центру

Понеділок, 13 лютого 2017 11:07

У Кропивницькому завершився очний етап ІІ міського бізнес-турніру для учнів 8-11 класів «Стратегія фірми». В очному етапі турніру, що тривав із 9 по 11 лютого серед 22 фіналістів із 9 загальноосвітніх закладів обласного центру, визначилися переможці, які представлятимуть Кропивницький на Всеукраїнському етапі. Ініціатором проведення бізнес – турніру серед старшокласників стала компанія інтелектуальних технологій, а підтримали і допомогли організувати у Кропивницькому - управління освіти міської ради, Регіональна торгово – промислова палата та Народний депутат України Костянтин Яриніч.

Відповідно до умов турніру, кожен учасник за допомогою бізнес-симулятора ViAL+ створив власну тренінгову компанію з виробництва молочної продукції. Створені учасниками компаній, розвивали власний бізнес, просували продукцію на ринку і активно конкурували між собою протягом визначеного терміну.

Ще одним цьогорічним нововведенням стало створення учасниками змагань рекламних роликів своїх компаній, які можна переглянути на Youtube-каналі турніру (Міський бізнес-турнір у м. Кропивницький). Автори найкращих робіт отримали призи від організаторів турніру.

Змагання тривали 20 періодів по 20 хвилин. Один період у віртуальному середовищі відповідав одному кварталу реального часу. В останній день очного етапу в Регіональній торгово – промисловій палаті відбулися чотири завершальні періоди змагань. Юним підприємцям доводилося жити життям реальних бізнесменів: велсти перемовини, укладати угоди тощо. За перебігом змагань особисто спостерігав генеральний директор Компанії інтелектуальних технологій Віталій Паздрій.

За результатами очного етапу турніру визначилися переможці, які представлятимуть Кропивницький на Всеукраїнському турнірі. В результаті напруженої боротьби, третє місце посіла Аліна Пахаєва з колегіуму. “Срібло” і “золото” дісталося учням ЗОШ №4 Валентину Болілому та Денису Котову, який вже має досвід участі у Всеукраїнському турнірі. Крім того, вчителя і батька переможця – Ігоря Котова – визнали кращим у змаганні наставників.

Заохочувальні подарунки отримали всі фіналісти та їхні вчителі. А півфіналістами Всеукраїнського турніру, який стартує вже за тиждень, окрім трьох призерів, стали ще й учасники, що посіли четверте та п’яте місця.

Відзнаки та подарунки фіналісти та переможці турніру отримали від Народного депутата України Костянтина Яриніча, президента КРТПП Ірини Саєнко, начальника управління освіти міськради Лариси Костенко та генерального директора КІНТ Віталія Паздрія.

Усі новини