У Кропивницькому відзначили 203-тю річницю від дня народження Тараса Шевченка

Четвер, 9 березня 2017 16:56

Сьогодні, 9 березня, на відзначення дня народження Тараса Шевченка у Кропивницькому відбувся мітинг і покладання квітів до пам’ятника Великому Кобзареві.

В урочистостях взяли участь голова обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко, голова обласної ради Олександр Чорноіваненко, міський голова Андрій Райкович, секретар міської ради Андрій Табалов, представники громадських організацій, студентство та військовослужбовці. Цього дня громадськість Кропивницького із квітами та прапорами, плакатами з уривками із безсмертних творів Кобзаря, прийшли вшанувати у великого українського поета, художника, політичного і громадського діяча.

- Сьогодні особливий день у житті нашого народу — ми вшановуємо Великого Кобзаря, його могутнє вічне слово, яке спонукає любити нашу державу, наш народ, наші традиції, - наголосив у своїй промові Андрій Райкович. - У ці складні часи, коли Україна відстоює свою територіальну цілісність, надзвичайно важливе для кожного українця Тарасове слово, яке наповнює наші душі і серця мудрістю, чесністю і бажанням служити великому українському народові.

Перед громадою виступили представники творчої спільноти. Кропивницька поетеса Антоніна Царук продекламувала свій улюблений вірш поета, а актори театру ім. Кропивницького заспівали пісню “Реве та стогне Дніпр широкий”. 

Усі новини