У Кропивницькому відкрили меморіальну дошку борцю за волю України, ветерану УПА Семену Сороці

П'ятниця, 23 серпня 2019 11:56

Сьогодні, 23 серпня, у Кропивницькому урочисто відкрили меморіальну дошку Почесному громадянину міста Семену Сороці.

Пам’ятну дошку учаснику національно-визвольної боротьби та ветерану Української Повстанської Армії виготовив відомий кропивницький скульптор Віктор Френчко. Кошти на реалізацію проекту виділив міський голова Андрій Райкович.

Встановили барельєф на будинку, де колись жив Семен Сорока, по вулиці Михайлівській, 9.

Під час урочистостей, які символічно відбулися у День Державного Прапора України,  міський голова Андрій Райкович зауважив, що сьогодні, на відкритті дошки, всі зібралися за покликом душі.

- Цю мужню, глибоко інтелігентну, чисту і справді патріотичну людину я щиро поважав, - наголосив Андрій Райкович. - Я цінував його думку і його слово. Ніхто не пам’ятає його без прапора в руках. Я багато бачив прапороносців, але мушу визнати, що Семен Климович був справжнім з – поміж усіх. Він - не просто герой нашого часу, Почесний громадянин Кропивницького. Він справжній український патріот. Якби таких як Дід Сорока було більше, Україна давно була б міцнішою і квітучішою.

Участь у відкритті пам’ятної дошки сьогодні взяли також діти Семена Климовича Сороки і його внуки. Вони пам’ятають свого батька і дідуся завжди веселим, життєрадісним та оптимістичним. Саме таким він і зображеним на барельєфі.

Усі новини