У Кропивницькому відбувся міський новорічний турнір зі швидких шахів

Середа, 2 січня 2019 15:35

З 22 по 30 грудня в шаховому клубі «Гамбіт» проходив міський новорічний турнір зі швидких шахів. Участь у змаганнях, які проходили у 9 турів, взяли 23 шахісти. Регламентом передбачалося, що кожен учасник мав у своєму розпорядженні 25 хвилин на обдумування ходів.

Перша гучна сенсація сталася уже у другому турі, коли Станіслав Грищенко білими фігурами зумів перемогти Майстра спорту України Богдана Баська.

Після третього туру стовідсотковий показник залікових балів мали лише Станіслав Грищенко та молода надія кропивницьких шахів Іван Ковальчук. Суперники зустрілися за шаховою дошкою у четвертому турі. Іван сповна скористався своєю нагодою, спіймавши опонента на кількох серйозних помилках, і вийшов у одноосібні лідери змагань. Загалом, Іван Ковальчук продемонстрував потужний рівень гри, не припускаючись серйозних помилок та витискаючи максимум із кожної ситуації. Здобувши 7 перемог, 2 нічиї та не зазнавши жодної поразки, Іван Ковальчук заслужено посів перше місце у загальному заліку серед чоловіків. Срібну медаль завоював Станіслав Грищенко. Бронзовим призером став Богдан Басько.

Серед юнаків переміг Костянтин Криворог. Срібну медаль виборов. Ярослав Петринський. Третім став Іван Логвінов.

У заліку ветеранів боротьба за призові місця тривала до останнього туру. У підсумку золоту нагороду завоював Аркадій Аскері. Друге місце посів Юрій Дурач. Бронзовим призером став Станіслав Шакарян.

Переможці й призери змагань нагороджені дипломами управління молоді та спорту Міської ради міста Кропивницького, а також отримали призи від меценатів: Антона Петушинського й Дмитра Петринського. Окремий приз за активну участь у турнірі отримала єдина жінка-шахістка Ірина Чернишенко.

05 січня в шаховому клубі «Гамбіт» о 15:30 розпочинається різдвяний турнір зі швидких шахів. Запрошуємо долучитись усіх бажаючих!

03 січня Богдан Басько стартує у всеукраїнському турнірі серед майстрів спорту та кандидатів у майстри, а Іван Ковальчук протягом року спробує виконати норматив кандидата у майстри спорту. Бажаємо успіхів та підкорення нових шахових горизонтів усім кропивницьким шахістам у новому 2019 році!

Усі новини