У Кропивницькому відбудуться ХІІ обласні літературно-краєзнавчі Куценківські читання

Четвер, 3 січня 2019 16:35

15 лютого 2019 року у літературно-меморіальному музеї І.К. Карпенка-Карого відбудуться ХІІ обласні літературно-краєзнавчі Куценківські читання.

Про це повідомили в управлінні культури та туризму міської ради Кропивницького.

З  2008 року в обласному центрі,  на базі міського літературно-меморіального музею І.К. Карпенка-Карого проходять щорічні літературно-краєзнавчі читання, присвячені пам’яті знаного в Україні вченого-літературознавця, краєзнавця, нашого земляка, члена Національної спілки письменників України, професора Леоніда Васильовича Куценка

Цьогорічні читання  будуть присвячені 80-річчю утворення Кіровоградської області.

Організаторами заходу виступлять Літературно-меморіальний музей І.К.Карпенка-Карого  міста Кропивницького, Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського», Обласна організація Національної спілки краєзнавців України та Державний архів Кіровоградської області.

Орієнтовна тематика доповідей та повідомлень:

  • культурні, історичні традиції Кіровоградщини;
  • літературні процеси на теренах області (НСПУ, літературні студії, об’єднання);
  • культурні та мистецькі досягнення наших земляків;
  • маловідомі сторінки життя і діяльності видатних краян – уродженців Кіровоградщини (вчених, військових, педагогів, письменників, діячів культури і мистецтва, громадських діячів, краєзнавців);
  • пошуково-дослідницька діяльність навчальних закладів, музеїв, бібліотек, архівів у галузі літературного краєзнавства;
  • літературне краєзнавство області: шляхи розвитку та перспективи;
  • проблеми дослідження та збереження історико-культурної спадщини краю.

До участі у читаннях запрошуються науковці, викладачі вишів та педагогічні працівники загальноосвітніх навчальних закладів й профтехосвіти, аспіранти й магістранти, співробітники державних та громадських музеїв, архівів, бібліотек, краєзнавці-аматори, літератори, журналісти, студентська та учнівська молодь.

Реєстрація - 15 лютого 2019 року з 9.00 до 10.00. Початок читань о 10.00

Адреса:  м. Кропивницький, вул. Тобілевича, 16

Для участі у читаннях необхідно до 1 лютого 2019 року надіслати заявку на електронну адресу karymuzeum@ukr.net, до 10 лютого — текст виступу.

Контактний телефон  (0522) 37-32-91

Найцікавіші доповіді та повідомлення учасників читань, оформлені належним чином (вимоги до наукових публікацій) будуть оприлюднені у виданні «Між Бугом і Дніпром: науково-краєзнавчий вісник Центральної України».

Усі новини