У Кропивницькому в День незалежності України урочисто здійснили спеціальне погашення поштового конверту

Середа, 25 серпня 2021 12:47

В рамках відзначення 30-річчя відновлення Незалежності України у Кропивницькому відбулося урочисте спеціальне погашення штемпелем «30 років Незалежності України» поштового конверта із відповідною оригінальною маркою.

У процедурі спец погашення, організованою заступницею директора Кіровоградської філії «Укрпошта» Тетяною Капустіною взяв участь Кропивницький міський голова Андрій Райкович.

Поштовий конверт із оригінальною маркою «30 років Незалежності України» «Укрпошта» ввела в обіг 20 серпня 2021 року.

На конверті та штемпелі спецпогашення використана візуальна символіка до святкування 30-річчя Незалежності України, створена за координації Міністерства культури та інформаційної політики України.

На оригінальній марці надруковано уривок з вірша «Молитва за Україну» юної письменниці Олександри Бурбело. А фотоілюстрацією до конверту стала робота Романа Михайлюка. Конверт випущено тиражем 350 тисяч примірників.

Напередодні, 17 серпня, «Укрпошта» на відзначення  Дня Незалежності України також ввела в обіг поштову марку та поштовий блок із зображенням символу незалежності – Монументу Незалежності – тріумфальної 52-метрової колони, увінчаної статуєю Берегині-Оранти

Цікаво, що раніше «Укрпоштою» до Дня Незалежності України було випущено два поштових блока та дві марки:

у 1994 році – блок «День Незалежності», у 1996 році – марка «День Незалежності. П'ята річниця незалежності України»;

у 2001 році – блок «Проголосити 24 серпня 1991 року Україну незалежною демократичною державою», у 2011 році – марка «Україна. 20-річчя Незалежності».

Усі новини