У Кропивницькому успішно діє довгострокова програма підтримки дитячих будинків сімейного типу

Четвер, 31 травня 2018 17:36

Сьогодні, 31 травня, напередодні Дня захисту дітей міський голова Кропивницького Андрій Райкович відвідав вихованців дитячого будинку сімейного типу Діордіц. Очільник міста приїхав подивитись, як сім’я влаштувалась у новому будинку, які потреби у неї є на сьогодні, яку допомогу міська влада може надати.

- У місті існує відповідна програма підтримки таких сімей. Міська влада зацікавлена у тому, щоб дітей, позбавлених батьківського піклування, брали в прийомні сім’ї, створювали для них необхідні умови проживання і навчання, - зауважив Андрій Райкович. - Відвідавши сьогодні будинок сімейного типу, ми переконались у тому, що діти живуть у гарних умовах, мають збалансоване харчування, про них піклуються мама й тато. Це надзвичайно важливо, що є такі люди, які готові дарувати батьківське тепло діткам, які його позбавлені. Міська влада завжди буде підтримувати і надавати допомогу таким сім’ям.

Міський голова зазначив, що Програма підтримки будинків сімейного типу довгострокова. Цьогоріч в обласному центрі за державні кошти було придбано два будинки для таких сімей, а з міського бюджету було виділено 200 тисяч гривень на ремонт та меблі. Так для сім’ї Діордіц було придбано обідній стіл, 12 стільців та 3 ліжка. У даному дитячому будинку сімейного типу виховуються шестеро дітей. Батьки хочуть взяти на виховання ще чотирьох дітей, бо мають для цього усі необхідні умови: у будинку 8 кімнат, велике подвір’я, садочок та город, на якому зростають власноруч висаджені овочі.

Будинок ще також потребує утеплення і оновлення сантехніки, Андрій Райкович пообіцяв посприяти у цьому питанні. Міський голова привітав дітей із прийдешнім святом, подарував їм солодощі та іграшки, а найстаршому хлопцеві Андрію за гарні успіхи у навчанні та досягненні у спорті очільник міста пообіцяв до нового навчального року подарувати електронний планшет.

Усі новини