У Кропивницькому урочисто відзначили 100 років від початку Української революції 1917–1921 років

П'ятниця, 17 березня 2017 13:56

Сьогодні, 17 березня, виповнюється 100 років від початку Української революції 1917–1921 років – одного із найважливіших і найскладніших періодів в історії Українського народу ХХ століття. Ця доба була вершиною національно-визвольної боротьби за відродження української нації. З нагоди відзначення цієї визначної дати керівники області та міста поклали квіти до пам“ятника Володимиру Винниченку.

Після урочистого покладання квітів на площі ЦДПУ ім. В. Винниченка відбувся мітинг за участі посадовців, освітян, студенства та небайдужих громадян. Під час заходу історик Юрій Митрофаненко розповів про видатних особистостей, що стояли у витоків Української революції.

- Тоді головою Центральної Ради було обрано Михайла Грушевського, історика, який переконав усю Європу в тому, що українці — це українці, а не росіяни, і не поляки, - наголосив під час промови Юрій Митрофаненко. - Надзвичайно приємно, що Українську революцію очолили наші земляки — автор чотирьох Універсалів Володимир Винниченко та політичний, громадський, культурний і науковий діяч Олександр Шульгін.

Сучасна Україна є спадкоємницею тієї країни, яка народилась під час революції 1917-1921 років, відзначив історик, і саме в цей період були затверджені Державні символи Української держави.

Усі новини