У Кропивницькому тривають підготовчі роботи до реконструкції Центрального скверу

Четвер, 11 листопада 2021 15:16

У Кропивницькому продовжуються підготовчі роботи до реконструкції Центрального скверу. Стартував один з найважливіших етапів - засипка аварійних підвалів, розташованих з боку зупинки громадського транспорту по вулиці Великій Перспективній.

За інформацією представника ТОВ «Укрсфера» Дмитра Костишина, підготовчий етап передбачає також комплекс геологорозвідувальних робіт - експерти перевірять, чи є на території скверу додаткові підвали або ж аварійні пустоти.

- Зараз ні в кого немає точних даних, чи є якісь додаткові підземні проходи чи пустоти від цього підвалу. Тому ми пересвідчимося, що під час реконструкції будуть вжиті всі необхідні заходи, щоб сквер і надалі залишався безпечним для відвідувачів, - відзначив Дмитро Костишин.

В рамках проєкту будівельники видалили два дерева, що росли безпосередньо над підвалом, третє - намагаються зберегти.

- Одна з гілок впала під час демонтажу та пошкодила загородження. Добре, що це не сталося під час сильного вітру або налипання снігу, коли тут бувають перехожі, - наголосив Дмитро Костишин.

Окрім засипання підвалів, будівельники виконають також демонтаж старих лавок, баків для сміття, знімуть тротуарну плитку та демонтують старі інженерні мережі і лінії електропостачання. Все це передадуть на баланс КП “Благоустрій”.

- Всі лавки, сміттєві урни будуть у нас не зберіганні. Ми плануємо їх відновити і, напевно, знайдемо місце для того, щоб встановити ім дати нове життя, - прокоментував заступник міського голови Олександр Вергун.

Усі новини