У Кропивницькому триває робота над створенням стратегії розвитку міста до 2030 року

П'ятниця, 23 липня 2021 14:28

Заступник міського голови Олександр Вергун провів перше засідання робочої групи “Розвиток інфраструктури” з розробки Стратегії розвитку Кропивницької міської територіальної громади на 2022 — 2030 роки.

До складу робочої групи увійшли депутати Кропивницької міської ради, керівники виконавчих органів, директори комунальних підприємств.

Перше засідання було присвячене здебільшого організаційним питанням, як власне, працюватиме  група, які ключові питання вирішуватиме і в які строки.

До наступного засідання, що відбудеться вже у вересні, заступник міського голови Олександр Вергун окреслив два ключових напрямки, над якими попрацюють профільні виконавчі органи міської ради, зокрема, підготують ґрунтовну інформацію про роботу різних галузей інфраструктури міста, а другий напрям стосуватиметься визначення найбільш проблемних питань по цих галузях.

Члени групи були єдині в думці, що стратегія розвитку міста - це не звичайна програма - це більш ємкий документ, що потребує надзвичайно глибокого пропрацювання кожного сектору, в тому числі із залученням фахівців зі стратегічного планування з інших міст, де вже досягли певних успіхів в цій роботі, або фахівців, які працюють з міжнародними організаціями-донорами.

У членів робочої групи уже є багато ідей, щодо наповнення стратегії, але всі вони мають пройти глибокий аналіз на предмет доцільності і реальності їх втілення у нашому місті.

- Інфраструктура міста — це його основа, його кістяк — це і дороги, і житловий фонд, опалення, освітлення, водопостачання та водовідведення. Роботи на нас чекає багато попереду, тому розпочнемо із ознайомлення із інформацією по кожному із цих напрямів, а вже у вересні зустрінемося для більш предметної розмови, - наголосив Олександр Вергун.

Усі новини