У Кропивницькому тестується новий тролейбусний маршрут

Середа, 22 вересня 2021 14:28

У Кропивницькому в тестовому режимі запрацював новий тролейбусний маршрут - 7А.

- Необхідність його запуску назрівала давно, але були проблеми з кадровим забезпеченням і транспортними засобами. У жовтні 2020 року придбали 10 нових тролейбусів, які розпочали курсувати містом, а в третьому кварталі поточного року завершила піврічне навчання група водіїв КП “Електротранс”. Тож наразі маємо можливість обслуговувати додатковий маршрут, - розповів начальник управління транспорту та зв’язку міської ради Віктор Житник.

На маршруті працюють тролейбуси, які були в резерві комунального підприємства. Він стартує з кінцевої зупинки на вулиці Жадова, проходить Героїв України, Попова, далі центральною частиною міста. На вулиці Шевченка повертає у бік педагогічного університету і далі вулицею Миколи Левицького йде під арку, нагорі повертає ліворуч до заводу “Гідросила”. Потім тролейбус рухається вулицями Братиславською, Краснокутського, Короленка і далі до кінцевої на Лелеківці.

- Хоч тролейбус  7А на значному відрізку дублює маршрут №7, я  переконаний, що він буде користуватися попитом. Особливо, серед працівників заводів “Ельворті” та “Гідросила”. Окрім цього, суттєво розвантажиться пасажиропотік на цьому популярному напрямку, - підкреслив Віктор Житник.

Усі новини