У Кропивницькому стартував «Smart Krop»: професіонали в ІТ-сфері робитимуть місто комфортнішим для мешканців

Субота, 7 грудня 2019 16:25

Сьогодні, 07 грудня,  у Кропивницькому розпочав свою роботу дводенний міський хакатон «Smart Krop», ініціатором проведення якого виступила міська рада обласного центру.

Серед учасників творчих змагань майстрів у сфері ІТ, які вперше проходять в місті у такому форматі - студенти, досвідчені програмісти, що працюють для потужних і знаних в світі компаній. і це добрий знак зацікавленості ініціативами  громадськості  та міської влади. Кропивницький сьогодні, як і  інші міста України, гостро потребує активних кроків в напрямку діджиталізації зв’язків громади і влади. І саме сьогоднішній хакатон дає можливість відпрацювати необхідні  комунікації органів місцевого самоврядування,  громадськості,  бізнесу і ІТ-сфери.

Відкрив «Smart Krop» заступник міського голови Андрій Паливода. Він відзначив надзвичайну важливість вирішення поставлених перед хакатоном завдань.

- Знайдені рішення дозволять зробити діяльність міської влади  максимально публічною і прозорою, - підкреслив посадовець. – Передаю учасникам хакатону вітання від міського голови Андрія Райковича з відкриттям першого міського турніру і побажання якнайкраще проявити свої професійні якості і успішно виконати завдання. адже  у цьому максимально  зацікавлені і громадяни, і бізнес, і ми, представники влади. Дякуємо всім учасникам, що відгукнулись взяти участь у міському хакатоні «Smart Krop» та бажаємо всім командам позитивного настрою, вдалих ідей, нових знайомств та обміну знаннями, а також креативному IT-простору KOWO за приємну гостинність.

Метою проведення «Smart Krop», акцентувала увагу начальник відділу комп’ютерного забезпечення міської ради Оксана Бабаєва,  є, передусім, пошук  ефективних IT-рішень, які дадуть можливість містянам без проблем використовувати  інформацію у формі наборів відкритих даних, що є у володінні виконавчих органів міської ради.

- Сьогодні виконавчі  органи міської ради Кропивницького вже  оприлюднили 183 таких наборів даних, -  наголосила начальник відділу. – Чим більше відкритих даних, тим зручніше мешканцям, адже розміщені у вільному доступі вони можуть  вільно використовуватися та  розповсюджуватися. При цьому, на основі таких даних як неприбуткові організації, так і комерційні установи можуть ініціювати розробку будь-яких IT-рішень для розумного міста. 

Учасникам хакатону запропоновано за два дні розробити і запропонувати IT-рішення у трьох сферах життєдіяльності громади міста: по галузях освіти, охорони здоров’я та торгівлі, а також запропонувати цікаві власні IT-ініціативи.

Результатом спільної роботи стануть корисні інноваційні IT-рішення для жителів і гостей міста. А основним результатом впровадження таких проєктів будуть суттєве просування міста у напрямку діджиталізації та зміцнення  довіри громади до влади.

Вже у неділю, 08 грудня, команди учасників презентують створенні демо-продукти та матимуть додатковий термін  на доопрацювання та введення в експлуатацію IT-продуктів і сервісів.

Усі новини