У Кропивницькому стартує художній конкурс «Молодіжна палітра - 2019»

Четвер, 31 січня 2019 19:25

Художній конкурс імені Леоніда Бондаря «Молодіжна палітра» оголошується у Кропивницькому. Ініціаторами творчих змагань виступають Художньо-меморіальний музей О.О.Осмьоркіна за підтримки управління культури і туризму Міської ради міста Кропивницького.

Щорічний конкурс «Моє місто» стартує із 01 лютого і присвячується 265-річчю заснування обласного центру.

Роботи на конкурс приймаються за наступними видами образотворчого мистецтва: живопис, графіка, скульптура, декоративне мистецтво за умовами згідно із затвердженим Положенням про конкурс, з яким можна ознайомитися на веб-сайті музею: http://osmerkinmuseum.kr.ua/apub/pub86p.html

Оцінюватиме твори конкурсантів компетентне журі у складі професійних художників та фахових мистецтвознавців, адже співорганізатором конкурсу є обласна організація Національної Спілки художників України. Нагородження переможців конкурсу відбудеться 1 червня, в Міжнародний день захисту дітей, у художньо-меморіальному музеї О.О.Осмьоркіна, де презентуватиметься виставка кращих творів переможців та учасників конкурсу.

Художній конкурс «Молодіжна палітра» був започаткований у 2016 році, за цей час його переможцями стали понад двісті учасників, віком від 7 до 22 років, які отримали Дипломи, Подяки, Відзнаки членів журі та оргкомітету, а також заохочувальні призи – предмети та матеріали творчої праці художників.

Ім’я, яке носить конкурс, належить відомому художнику і педагогу - заслуженому працівнику культури України, члену Національної Спілки художників України, лауреату обласної премії в сфері образотворчого мистецтва та мистецтвознавства імені Олександра Осмьоркіна в номінації «Національна традиція» Леоніду Івановичу Бондарю (1938 - 2013), який понад двадцять років очолював дитячу художню школу в Кропивницькому, якій в 1992 році було присвоєно ім’я Олександра Осмьоркіна.

Пріоритетними завданнями конкурсу є сприяння розвитку дитячої та юнацької творчості, надання можливості учням та студентам реалізації власних творчих здібностей, виявлення та підтримка талановитої молоді і викладачів.

Запрошуємо до участі та бажаємо юним художникам творчого натхнення, вдалого втілення мистецьких задумів та перемоги у конкурсі!

Усі новини