У Кропивницькому розпочав роботу Міжнародний інвестиційний форум

Четвер, 21 вересня 2017 14:15

Сьогодні, 21 вересня, у Кропивницькому стартував Міжнародний інвестиційний форум. «Центрально-український інвестиційний день» вже вп’яте проводиться в рамках виставки «АгроЕкспо».

З початком роботи престижного форуму інвесторів його учасників привітали  перший заступник голови ОДА Сергій Коваленко, голова обласної ради Олександр Чорноіваненко, міський голова обласного центру Андрій Райкович, народний депутат України Сергій Тарута, надзвичайний та повноважний посол Республіки Корея Лі Янг Гу, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Македонія Столе Змейкоскі.

У своєму вітальному слові очільник міста акцентував увагу на тому, що саме ця виставка і заходи, що проходять в ці дні на її майданчиках, яскраво і аргументовано демонструють наполегливий поступ і розвиток ключових підприємств краю, флагманів економіки регіону, які не стоять на місці.

- Ми прагнемо розвитку в машинобудуванні, глибокій переробці сільгоспсировини, ми шукаємо нові ринки збуту, ефективні технології, щоб якісно відповідати на всі виклики часу, - наголосив під час відкриття виставки Андрій Райкович. - Ми розпочали системну співпрацю з європейськими фінансовими інституціями, з експертним середовищем, з міжнародними партнерами щодо впровадження енергозберігаючих проектів. Особливо у сфері ЖКГ, в бюджетних, соціальних закладах. Ми розуміємо, що зобов'язані зробити все можливе в плані прозорого, комфортного адміністрування, допомоги підприємцям — малому бізнесу, в створенні сприятливого бізнес-клімату.

Нині Кропивницький посідає третє місце в Україні в рейтингу легкості  ведення бізнесу за висновками експертів Офісу ефективного регулювання та Спілки Українських підприємців. Після офіційного відкриття учасники форуму перейшли до пленарної частини. Досвід інвестицій та перспективи їх впровадження на Кіровоградщині стануть головною темою обговорення.

Усі новини