У Кропивницькому пришвидшать темпи ремонтних робіт на об’єктах інфраструктури міста

Понеділок, 30 вересня 2019 15:32

Темпи будівельних та ремонтних робіт на об’єктах інфраструктури Кропивницького будуть пришвидшені.  Відповідне завдання перед керівниками профільних виконавчих органів поставив міський голова Андрій Райкович на апаратній нараді сьогодні, 30 вересня.

Першим у переліку йдеться про завершення робіт на шляхопроводі по провулку Об’їзному. Конструкцію мосту вперше за 50 років капітально відремонтували. Залишилося облаштувати чистове дорожнє покриття. Тож Андрій Райкович доручив не зволікати з цим, а терміново завершити недороблене.

- Неприпустимо відкладати роботи на кінець року, - попередив Андрій Райкович. – До цього не могли працювати, бо була перекрита дорога по вулиці Ельворті, під аркою. Але зараз ніхто не заважає довести справу до кінця.

Ще один важливий для дорожньої інфраструктури міста об’єкт – провулок Об’їзний. Міський голова вимагає практично приступити до реалізації проекту. Для містян він важливий, адже допоможе з’єднати мікрорайони Великої Балки та Полтавської.

- Треба негайно приступати до роботи, - наголосив очільник міста. – Можливості для відступу у нас вже немає. Скоро ми отримаємо кошти ДФРР, тому маємо всі умови, щоб почати і вдало встигнути закінчити роботу. Я всіх суворо попереджаю, якщо не освоїте бюджетні кошти, особливо ті, що дає держава, будете відповідати особисто! Не справитеся - пишете заяву і кладете на стіл. Повертати невикористані кошти, які ми так важки виборюємо – це непрофесійно і буде призводити до відмови у фінансуванні майбутніх проектів.

Також Андрій Райкович доручив перевірити фінансову частину проекту реконструкції будівлі ЦНАПу, адже початкова вартість робіт при коригуванні проекту дуже змінилася.

- Якщо необхідно, підключайте контрольну службу чи КРУ, - поставив завдання міський голова. – Але ми повинні знати чому підрядник виграв тендер за 46 мільйонів, а сьогодні вартість робіт вже зросла до 69 мільйонів! Що за проектанти працювали, якщо не врахували половину робіт!

Тож цього тижня Андрій Райкович має намір провести виїзні наради на ЦНАПі і на вулиці Кропивницького. Там нині теж триває капітальний ремонт дорожнього покриття, але темпами його виконання міський голова незадоволений.

Усі новини