У Кропивницькому посилять боротьбу з користувачами земельних ділянок, що порушують правила благоустрою

Понеділок, 10 серпня 2020 17:06

На необхідності ширшого проведення інформаційної кампанії з роз’ясненням серед мешканців міста щодо важливості і правильної організації боротьби з амброзією наголосив секретар міської ради Андрій Табалов під час апаратної наради сьогодні, 10 серпня.

Андрій Табалов також звернувся до відповідних виконавчих органів з проханням скласти перелік земельних ділянок, які вже певний час знаходяться у занедбаному стані.

- Під час засідання робочої групи по координації проведення робіт зі знищення амброзії було прийнято рішення скласти чіткий і актуальний список територій, власники яких порушують правила благоустрою міста, - зазначив Андрій Табалов. - Ці списки ми передамо в управління земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища, а також на розгляд профільної депутатської комісії для адекватного реагування на недобросовісне господарювання. Це нормально, коли міська рада підтримує відповідальних орендаторів, адже це сприяє розвитку території, створенню робочих місць, додатковим надходженням у бюджет. А нерадивим господарям, які не справляються із взятими на себе зобов’язаннями, необхідно казати: – «До побачення!».

Використання жорсткіших методів боротьби із порушниками правил благоустрою підтримав міський голова Андрій Райкович.

- Земельні ділянки у користування приватним підприємцям надавались з огляду на певні плани розвитку територій і відповідні зобов’язання щодо їх утримання, - зауважив Андрій Райкович. - Проте, якщо ділянка не утримується належним чином, ми повинні вимагати від власника чи орендаря привести ввірену йому територію у належний стан. За відсутності реагування з боку підприємця, міська рада звертатиметься до суду щодо розірвання договорів оренди чи повернення земельних ділянок до комунальної власності.  

Усі новини