У Кропивницькому почали підготовку до нового опалювального сезону

Понеділок, 8 липня 2019 16:21

Тему підготовки до опалювального сезону 2019 – 2020 сьогодні, 8 липня, під час апаратної наради, підняв міський голова Кропивницького Андрій Райкович. В обласному центрі стартував процес з повернення до комунальної власності ДП «Кіровоградтепло». Нині фахівці – тепловики почали ремонт обладнання та мереж, аби вчасно та без проблем почати опалювальний сезон. Юридичне та Головне управління житлово-комунального господарства міської ради візьмуть це питання на контроль.

Андрій Райкович акцентував увагу на необхідності проведення роботи з населенням, аби громада вчасно та в повному обсязі розраховувалась за спожите тепло.

- Олександре Сергійовичу, фахівці Головного управління ЖКГ, необхідно негайно активізувати роботу з населенням стосовно погашення боргів за комунальні послуги, – зазначив міський голова, - ще два місяці літа — і час піде на години. А нам доведеться рахувати кожну копійку, щоб отримати ліміт газу.

Ще одним проблемним питанням для Кропивницького лишається встановлення лічильників у багатоповерхівках. Згідно постанови Кабінету Міністрів України, вони мають бути на кожному будинку, в незалежності  від кількості  квартир, що  користуються централізованим опаленням.

- Немає значення, чи одна квартира чи дві приєднані до централізованого опалення. Лічильники мають бути, – зауважив Андрій Райкович, – так того від нас вимагає Кабінет Міністрів. 

Разом з тим очільник міста дав розпорядження Департаменту з питань економічного розвитку, торгівлі та інвестицій підготувати економічні обґрунтування тapифів на тепло, що діють в місті Кропивницькому, та оприлюднити його в  ЗМІ.

Що стосується видачі дозволів на «автономки», міський голова дав завдання не гальмувати цей процес для тих громадян, яких на стояку лишається по 1 – 2 квартири.

- Ми повинні враховувати можливості, і якщо менше 5% квартир у багатоповерхівці з централізованим опаленням їх необхідно від’єднати , – зазначив  Андрій Райкович.

Також Андрій Райкович дав завдання комунальникам пропрацювати з тепловиками, і створити окремий план ремонтів, картину боргів, і загалом виконати увесь фінансовий “рентген” теплового підприємства міста.

Усі новини