У Кропивницькому після негоди поновлюється генеральне весняне прибирання території міста

Понеділок, 24 квітня 2017 13:23

Погода минулого тижня повернула на зиму і змусила похвилюватися не тільки комунальників, а й увесь гуманітарний блок виконавчих органів.

- Ми правильно прийняли рішення призупинити у п’ятницю навчання в школах, - відзначив міський голова Андрій Райкович під час апаратної наради сьогодні, 24 квітня. - Тепло в пологовому будинку ми завбачливо не виключали, а в Центральній міській лікарні довелося запускати котельню ще раз.

Очільник міста звернув увагу, що мокрий сніг завадив продовжити весняне прибирання, озеленення, благоустрій скверів, парків. Разом з тим, за його словами, вже добре помітно, що комунальними службами міста, великих підприємств, освітніх та медичних закладів, жителями приватного сектору, працівниками ЖЕО на прибудинкових територіях виконано значний обсяг робіт.

- Зараз головним для нас є прибирання наслідків кількаденної стихії і продовження розпочатого благоустрою об’єктів, вивезення сміття, впорядкування паркових зон, - наголосив Андрій Райкович.

- Місто стало значно чистішим, але до ідеалу іще далеко. Зокрема, прошу звернути увагу на прилеглі території по обидва боки магістралі від Олексіївки до мікрорайону Космонавтів. Вітер і жвавий рух транспорту нанесли туди купи пакетів, паперу. Там великі шматки неорендованої території і її необхідно теж прибрати.

Міський голова також звернув увагу міської спецінспекції на територію, що належить автосалону, зовнішній периметр якого добряче засмічений.

Кропивничани весною всією громадою візьмуть участь у ще одному плановому субботнику, який заплановано на 29 квітня. Головне управління ЖКГ, районні ради розроблять детальний план виконання робіт. Де необхідно, будуть залучені додаткові сили, службу зайнятості, щоб до травневих свят максимально прибрати всі проблемні території. Комунальні служби триматимуть систематичний контроль за чистотою: вчасно вивозитимуть сміття, продовжуватимуть розмітку пішохідних зон, а також догляд за посадженими деревами – на алеях, в парках, свекрах, біля меморіальних місць. Щоб місто бачило, що відповідні служби у цьому сегменті працюють системно.

Усі новини