У Кропивницькому підписали меморандум про співробітництво у галузі енергозбереження

Четвер, 13 липня 2017 16:05

Сьогодні, 13 липня, міський голова Андрій Райкович підписав меморандум про співробітництво між міською радою, ВАТ “Кіровоградгаз”, ДП “Вуглесинтезгаз” НАК “Нафтогаз України” та Міжнародною громадською організацією «Центр сприяння житловим та муніципальним реформам». Головна мета співпраці — зменшення споживання енергії у житловому секторі обласного центру.

Підписання меморандуму перш за все має на меті об’єднання зусиль для реалізації заходів щодо реконструкції та заміни неефективних систем індивідуального опалення, переведення домогосподарств, що користуються централізованим опаленням на індивідуальне газове опалення (за умови доцільності такого переведення та дотримання всіх вимог діючого законодавства України), підвищення рівня обізнаності населення з питань енергоефективності в побуті та створення передумов для залучення інвестицій у житлово-комунальну сферу.

Передумовою для співпраці стало розбалансування системи теплопостачання міста, яке виникло через хаотичну видачу дозволів на автономне опалення у попередні роки.

- Програма стабілізації теплозабезпечення міста вкрай необхідна містянам та надзвичайно важлива міській владі, - зазначив Андрій Райкович. - З вашою допомогою робитимемо все для того, щоб зберегти систему виробництва теплової енергії. Сподіваємось спільними зусиллями розробити ефективну програму, спрямовану на збалансування теплового енергогосподарства і реалізувати її у найкоротші терміни.

Сторонами також було домовлено створити спільну робочу групу з реалізації проекту з енергоефективності у кількості 8 осіб. До повноважень робочої групи входитимуть питання щодо проведення консультацій та підготовки пропозицій, збору та аналізу вихідних даних щодо можливих учасників проекту, надання рекомендацій стосовно вибору ефективного газового опалювального обладнання, а також проведення спільних заходів з технічного обстеження домогосподарств щодо ефективності систем індивідуального опалення.

Меморандум набуває чинності з моменту його підписання сторонами і діятиме до 9 вересня 2017 року.

Усі новини