У Кропивницькому оприлюднено звіт про виконання бюджету територіальної громади

Понеділок, 18 жовтня 2021 15:20

Про виконання бюджету міської територіальної громади за січень-вересень 2021 року йшлося сьогодні, 18 жовтня, на апаратній нараді Кропивницького міського голови.

- З початку року до бюджету загалом надійшло 1 мільярд 792,1 мільйона гривень.  Залучено, 415,7 мільйона гривень офіційних трансфертів, з яких 323,3 мільйона — освітня субвенція. Основні податкові надходження забезпечили податок на доходи фізичних осіб, плата за землю, єдиний та акцизний податки. Зокрема, земельного податку з юридичних і фізичних осіб та орендної плати за землю надійшло 120,6 мільйона гривень, - повідомила начальниця фінансового управління Любов Бочкова. - Бюджетні ж видатки за 9 місяців нинішнього року склали 1 мільярд 710,4 мільйона гривень. З них 1 мільярд 252,7 мільйона гривень направлено на фінансування захищених статей. Зокрема, 33 мільйони гривень пішли на виплату допомоги, пільги та компенсації населенню, в тому числі учнівські стипендії, безкоштовне лікування пільгових категорій громадян, допомогу учасникам АТО/ООС.

На соцзахист та утримання установ соціального спрямування з бюджету територіальної громади у 2021 році вже спрямували 43,3 мільйона гривень. Профінансовано діяльність територіальних центрів соціального обслуговування, центрів соціальних служб, комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю, обліку та тимчасового перебування безпритульних, соціального гуртожитку для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, підліткові клуби тощо.

Майже 11 мільйонів гривень направили на реалізацію міських програм соцзахисту. Зокрема, допомогу отримували учасники АТО/ООС, кошти направлялися на підтримку представників окремих малозабезпечених категорій населення та оздоровлення дітей, компенсацію за встановлення автономного опалення соціально вразливим верствам населення.

Видатки на житлово-комунальне господарство виконані в сумі 175,9 мільйона гривень. Сюди увійшли експлуатація та технічне обслуговування житлового фонду, ліфтового господарства, відшкодування витрат по ліквідації аварійних ситуацій у житловому фонді, забезпечення виробництва, транспортування та постачання теплової енергії, заходи з благоустрою.

На ремонт та утримання доріг головним управлінням ЖКГ використано 47 мільйонів гривень, а видатки на комунальний транспорт склали 128,1 мільйона гривень.

Річний бюджет розвитку Кропивницького — 319,1 мільйона гривень. Його кошти, зокрема, спрямовано на реставрацію терапевтичного відділення центральної міської лікарні, капітальний ремонт системи вентиляції та приміщень третього поверху міського пологового будинку, рентгенкабінету хірургічного відділення ЛШМД, будівництво і капремонт освітніх закладів, придбання медичного обладнання, реконструкцію системи постачання кисню стаціонару №1 ЦМЛ, придбання автобусів та тролейбусів, термомодернізацію освітніх закладів, встановлення ігрових і спортивних майданчиків.

Усі новини