У Кропивницькому обрали юних Суперчитачів

Понеділок, 10 квітня 2017 17:14

Актова зала міської ради гостинно прийняла учасників фіналу конкурсу «Книгоманія-2017», на якому визначили дітей-суперчитачів у Кропивницькому.

Уже впродовж 10 років Центральна бібліотека для дітей виступає організатором міського етапу Всеукраїнського конкурсу дитячого читання. «Книгоманія» заохочує дітей до систематичного читання та рекламує найкращі твори української та світової літератури. З найцікавішими з них присутніх ознайомили 12 конкурсантів. Всього участь у Конкурсі взяли 188 читачів бібліотек Кіровоградської МЦБС, що обслуговують дитяче населення.

Фінал конкурсу проходив у святковій атмосфері з піснями і танцями. Щоб привітати фіналістів та побажати їм успіхів, до юних читачів завітала заступник міського голови Наталія Дзюба.

- Від імені міського голови, виконавчого комітету та всього депутатського корпусу хочу подякувати організаторам чудового конкурсу, за те, що вони заохочують дітей до систематичного читання і підвищують їхню духовну культуру, - звернулась до учасників заходу Наталія Дзюба. - Упевнена, що переможці гідно захищатимуть честь міста в обласному суперництві і здобудуть головну премію – поїздку до Львова на Фестиваль дитячого читання «КНИГОМАНІЯ-2017».

Кожен учасник фіналу продемонстрував журі і глядачам свої захоплення, читацькі уподобання і підготував відеоісторію «Я – ЧИТАЧ!». На сцені діти артистично декламували улюблені твори та щиро розповідали про свої думки і враження з приводу прочитаних книг.

Компетентне журі, у складі заступника начальника відділу культури і туризму міської ради Нелі Чорної, директора кіровоградської МЦБС Світлани Тимків та кропивницької поетеси Олени Горобець, працювало у напруженому режимі. Адже обрати кращих серед начитаних та ерудованих – задача не з легких. З відривом 1-2 бали перемогу отримали Камзолов Андрій (вікова категорія 6 клас), який театралізував «Казки Сашка Лірника» та Гретченко Марія (вікова категорія 7 клас), яка зрежисерувала епізод з книги Валентина Чемериса «Вітька + Галя, або повість про перше кохання».

Під час святкового заходу, присвяченому читанню, діти продемонстрували яскраве поєднання творчих і читацьких талантів. Привітати фіналістів завітали їхні однолітки - вихованці обласного центру дитячої та юнацької творчості та учні музичної школи №2 ім. Мейтуса.

Усі новини