У Кропивницькому набули чинності нові ставки туристичного збору

П'ятниця, 21 січня 2022 12:06

Із 01 січня поточного року набули чинності нові  ставки туристичного збору на території Кропивницької міської територіальної громади, що були затвердженні рішенням Кропивницької міської ради від 08 липня 2021 року № 553 «Про встановлення ставок туристичного збору».

Про це повідомили в управлінні торгівлі та побутового обслуговування населення. Відповідно до прийнятого рішення, ставки збору для місць проживання однієї особи за одну добу тимчасового розміщення для внутрішнього туризму становлять 0,5% розміру мінімальної заробітної плати,  для в'їзного — 2%. Раніше ці цифри становили  0,1% та 1% відповідно. При цьому Податковим кодексом України дозволяється встановлювати туристичний збір на рівні 5%.

Начальниця управління торгівлі та побутового обслуговування населення Алла Козлова наголошує, що суб’єктам підприємницької діяльності, які надають послуги з тимчасового розміщення (проживання) відпочиваючих, необхідно укласти типовий договір про сплату туристичного збору з департаментом з питань економічного розвитку Кропивницької міської ради.

За детальнішою інформацією необхідно звертатися до управління торгівлі та побутового обслуговування населення департаменту з питань економічного розвитку Кропивницької міської ради за адресою: вул. Велика Перспективна, 41, каб. 124, тел. 0522 356154.

Ознайомитись з рішенням та ставками туристичного збору можна  на сайті Кропивницької міської ради за посиланням:

http://kr-rada.gov.ua/uploads/documents/33361-553-20210719.pdf

Усі новини